Remi na derbiju večera, Kane dvakrat v polno

Foto: Profimedia V Amsterdamu sta Nizozemska in Nemčija remizirali.
Foto: Profimedia V Amsterdamu sta Nizozemska in Nemčija remizirali.
Odigrane so bile tekme nogometne Lige narodov v vseh štirih kakovostnih razredih.
Oglej si celoten članek

Nizozemska in Nemčija sta se na na današnji osrednji tekmi 2. kola Lige narodov v Amsterdamu razšli z neodločenim izidom 2:2, na drugi tekmi skupine A3 med Madžarsko in BiH v Budimpešti pa ni bilo golov.

Tulipani so na stadionu Johan Cruijff Arena povedli že v drugi minuti, ko je po bliskovitem nasprotnem napadu zadel Tijjani Reijnders. Tudi v nadaljevanju tekme so bili nevarnejši, v končnici prve polovice tekme pa močno popustili. Deniz Endav je v 38. minuti izenačil, za nemško vodstvo pa je v tretji minuti sodnikovega podaljška poskrbel Joshua Kimmich.

Nizozemci, ki so v končnici prvega polčasa ostali brez poškodovanega stebra obrambe Nathana Akeja, so v 51. minuti poravnali na 2:2, potem ko je zadel Denzel Dumfries.

Lep jubilej na Wembleyu

Foto: Profimedia Harry Kane

Anglija je v skupini B2 na slovitem Wembleyju ugnala Finsko z 2:0, Harry Kane pa je svojo jubilejno 100. tekmo kronal z dvema zadetkoma.

Obračun na bržkone najbolj slovitem stadionu na svetu v Londonu se je začel slavnostno. Kane je od angleške nogometne zveze prejel zlato kapo za 100. nastop v dresu Anglije, osebni jubilej pa je začinil z dvema zadetkoma. Prvega je dosegel v 58., drugega pa v 76. minuti.

Na drugi tekmi je Grčija v gosteh premagala Irsko z 2:0. Prvi gol je dosegel Fotis Ioanidis (50.), drugega pa Cristos Colis (87.).

Čehi boljši od Ukrajincev

V skupini B1 sta bili na sporedu dve tekmi. Gruzija je z golom Giorgija Kočoravilija (71.) zmagala v Albaniji z 1:0, Češka pa je bila boljša od Ukrajine s 3:2. Za Čehe je dva gola dosegel Pavel Šulc (21. in 45./+2), enega Tomaš Souček (79.), za Ukrajino pa sta zadela Vladislav Vanat (37.) in Georgij Sudakov (84.).

V skupini C4 je bila Latvija boljša od Ferskih otokov z 1:0, Severna Makedonija pa od Armenije z 2:0. Malta je na edini tekmi v skupini D2 v Andori zmagala z 1:0.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.