Lep gol, napadalec se je z njim vpisal v zgodovino

Foto: Epa
Foto: Epa
Kot prvi v zgodovini tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Samir Handanović in soigralci so se uvrstili v polfinale Evropske lige, v četrtfinalu so nogometaši Interja z 2:1 premagali Bayer iz Leverkusna. Med najzaslužnejšemi za zmago črno-modrih je bil napadalec Romelu Lukaku. 

Ta  je sredi prvega polčasa zadel za 2:0, pri tem pa se je na izjemen način, predvsem s fizično močjo, otresel branilca Edmonda Tapsobe. Slednji ga je že potegnil na tla, vendar je belgijec še uspel udariti po žogi in jo poslati za hrbet vratarja Lukasa Hradeckyja.

A bolj kot sam zadetek, je pozornost vzbudil dosežek Lukakuja. Napadalec je namreč v polno nameril že na deveti zaporedni tekmi Evropske lige, kar je najdaljši niz v zgodovini tega tekmovanja in Pokala Uefa, ki je bil njegov predhodnik. Belgijec je tako poskrbel za rekordni dosežek vse od leta 1971.

V polfinale se je sicer prebil tudi Lukakujev prejšnji klub. Manchester United je v podaljšku zatresel mrežo Koebenhavna iz enajstmetrovke in zmagal z 1:0.

Nocoj bosta na sporedu še obračuna Šahtar Donjeck in Basel ter Wolverhampton in Sevilla. Zmagovalec prvega dvoboja bo v polfinalu zaigral proti Interju, drugega pa proti Unitedu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.