Legendarni vratar se vrača iz pokoja, okrepil bo Barcelono

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Poljski čuvaj mreže se po vsega nekaj tednih vrača iz pokoja, oblekel bo dres Barcelone.
Oglej si celoten članek

Dolgoletni vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen je minuli vikend utrpel hudo poškodbo kolena, zaradi katere je že zaključil sezono ter tako pustil veliko praznino v vratih Barcelone. Ta ima tako izmed članskih vratarjev na razpolago le Inakija Peno, ki je pri Barceloni že od leta 2012, a je za člansko prvo ekipo do sedaj zbral vsega 23 nastopov.

Katalonski velikan se je tako nemudoma lotil iskanja nove rešitve, na koncu pa je izbira padla na nekdanjega poljskega vratarja Wojciecha Szczesnyja, ki je pri 34 letih nedavno sklenil svojo aktivno kariero. Toda poziv Barcelone se ne odbija in nekdanji član Brentforda, Arsenala, Rome in Juventusa se je odločil začasno prekiniti svoj pokoj ter se priključiti četi Hansija Flicka, ki blesti na začetku nove sezone.

Po poročanju medijev naj bi nekdanji najboljši vratar premier lige (sezona 2013/14) in serie A (sezona 2019/20) z Barcelono podpisal pogodbo do konca sezone, Blaugrana pa ga bo registrirala za nastope v la ligi in kraljevem pokalu, medtem ko bo imel v ligi prvakov pravico nastopa šele od februarja in izločilnih dvobojev dalje.

Szczesny, ki je pri izbiri za novega prvega vratarja premagal Keylorja Navasa, katerega se je prav tako povezovalo s prestopom v prestolnico Katalonije, je sicer ob svoji upokojitvi omenil, da bo zdaj imel čas, da si ogleda številne nogometne tekme, izmed katerih se najbolj veseli svojega prvega el clasica. Očitno ga bo doživel kar med vratnicama.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.