Legenda Reala se seli k drugemu evropskemu velikanu

Foto: Epa
Foto: Epa
Brazilski branilec Marcelo bo kariero nadaljeval v Grčiji.
Oglej si celoten članek

Brazilski nogometni zvezdnik Marcelo je podpisal pogodbo z grškim Olympiakosom, so sporočili iz trikratnega zaporednega grškega prvaka, pri tem pa niso navedli ne trajanja ne zneska pogodbe. "Prava nogometna legenda se je pridružila Olympiakosu," je klub v grščini in angleščini zapisal na Twitterju.

Marcelo je pri 34 letih odigral 546 tekem v barvah madridskega Reala, kamor je prišel leta 2006 pri komaj 18 letih. S kraljevim klubom je petkrat osvojil ligo prvakov, so zapisali pri Olympiakosu v sporočilu za javnost na svoji uradni strani.

Foto: EPA Marcelo Real Madrid

Marcelo je obenem najuspešnejši igralec v zgodovini Real Madrida s 25 trofejami. Vodstvo Reala pa se je odločilo, da po koncu sezone 2021/22 ne bo podaljšalo pogodbe z Brazilcem.

Marcelo, ki je pred prihodom v Evropo igral za domači Fluminense, ima tudi 58 nastopov za Brazilijo (šest golov), v dresu katere je nastopil tudi na dveh svetovnih prvenstvih leta 2014 in 2018.

Marcelo bo v grškem prvenstvu na največjem derbiju igral proti trem Slovencem. Trije reprezentanti, Benjamin Verbič, Andraž Šporar in Adam Gnezda Čerin, so se namreč to poletje pridružili Panathinaikosu, večno rivalstvo Olympiakos - Pao pa velja za eno najbolj "vročih" v nogometnem svetu.

Tržnica Manchester United ujel Realovega zvezdnika

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.