LeBron poslej sindikalist

Foto: EPA
Foto: EPA
Zvezdnik ameriške košarkarske lige NBA LeBron James bo v prihajajočih pogovorih z vodstvom lige o višini pogodb igralce zastopal kot sindikalist.
Oglej si celoten članek

Tridesetletni dvakratni olimpijski prvak iz vrst Cleveland Cavaliers je v noči na soboto postal prvi podpredsednik združenja igralcev NBPA, izvolili so ga soglasno.

"Zmeraj smo želeli vplivne igralce v našem izvršnem odboru. To nam prinaša potrebno prepoznavnost," je dejala glavna tajnica NBPA Michele Roberts.

Med drugim bo James skrbel za zastopanje poklicnih igralcev, v primeru, da bi kateri od njih želel predčasno izstopiti od aktualne tarifne pogodbe, ki velja do leta 2017. Vodstvo lige in igralci so se leta 2011 sprva neuspešno pogajali o omenjeni pogodbi, zato se je sezona začela z zamudo, posledično je bila krajša. Poleg tega si liga prizadeva dvigniti starost poklicnih igralcev na 20 let, kar pa sindikat igralcev že zavrača.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.