LeBron ob izteku podaljška zadel za zmago

Foto: Reuters Miami Heat Foto: Reuters Miami Heat Foto: Reuters Miami Heat Foto: Reuters Miami Heat Foto: Reuters Miami Heat Foto: Reuters Miami Heat Foto: Reuters Miami Heat Foto: Reuters Miami Heat
Košarkarji Miami Heat so v končnici severnoameriške lige NBA uspešno začeli finale vzhodne konference proti Indiana Pacers.
Oglej si celoten članek

Na prvi tekmi so zmagali po podaljšku s 103:102 in v boju na štiri zmage povedli z 1:0. Junak večera je bil LeBron James, ki je zadel za zmago ob izteku podaljšane igre.

Še 2,2 sekunde pred koncem podaljška so domači košarkarji v American Airlines Areni zaostajali za točko, potem ko je Paul George zadel vse tri proste mete. Nato je James prišel do žoge, "potegnil" po levi strani ter zadel odločilni koš. Skupno je končal pri 30 točkah, desetih skokih in desetih podajah ter še devetič v končnici dosegel trojni dvojček.

Dwyane Wade je k zmagi prispeval 19, Chris Bosh 17, Chris Andersen pa 16 točk. Prvi strelec Indiane je bil George s 27 točkami, vključno s trojko manj kot sekundo pred koncem rednega dela, ki je gostom prinesla podaljšek. David West je zbral 26 točk, Roy Hibbert pa je tekmo končal pri 19 točkah.

Tudi druga tekma konferenčnega finala bo na Floridi; moštvi se bosta spoprijeli v petek.

Liga NBA, vzhod, finale:
Miami Heat : Indiana Pacers 103:102 (podaljšek)
– Miami je v zmagah povedel z 1:0;

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.