Lampard besen, Fifa ne komentira

Foto: Žurnal24 Lampard meni, da mora nogomet stopiti korak naprej. (Foto: EPA)
Frank Lampard je seveda besen, ker mu sodnik na obračunu Anglije in Nemčije ni priznal zadetka, kljub temu pa funkcionarji Fife še vedno ne razmišljajo o uporabi sodobne tehnike v nogometu.
Oglej si celoten članek
Frank Lampard je seveda besen, ker mu sodnik na obračunu Anglije in Nemčije ni priznal zadetka, čeprav je bila čez črto več kot vsa žoga. Zahteva uporabo posnetkov. "Mislim, da je v nogometu čas za tehnologijo," je odločen Frank Lampard.

Angleški vezist meni, da so o izidu tekme odločale malenkosti in da Nemci niso bili toliko boljši, kot kaže končni rezultat. "Posnetka si nisem ogledal, ampak mi ga tudi ni treba. Takoj sem vedel, da sem dosegel zadetek. Jezi me, da ni bil priznan. Ne bom trdil, da je to razlog za naš izpad. Ampak če bi bil izid 2:2 in bi drugi polčas odigrali podobno, kot smo ga, bi bil izid tekme lahko čisto drugačen."

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ostaja še brez uradnega komentarja spornih sodniških odločitev, ki so sprožile spraševanje svetovne nogometne javnosti. Nepriznani gol Angliji na tekmi osmine finala, ki jo je izgubila proti Nemčiji, argentinski zadetek iz prepovedanega položaja proti Mehiki, sta dve najbolj sporni napaki.

Redna novinarska konferenca predstavnikov Fife je tako minila zlasti v enosmernem spraševanju predstavnikov sedme sile o spornih sodniških odločitvah. Javnost je ostala nepotešena. Tiskovni predstavnik Fife Nicolas Maingot je za vsako vprašanje dal isti odgovor: "Sodniških odločitev ne bomo komentirali. Naslednje vprašanje."

Zagata, v kateri se je znašla Fifa, je precejšnja. Občinstvo pred TV zasloni in na tribunah je namreč lahko jasno videlo, kako se je žoga od okvirja vrat odbila in pristala za golovo črto. "Predvajanje posnetka na velikem zaslonu je bila očitna napaka. Predvajanje posnetkov na stadionih je v izključni pristojnosti lokalnih organizacijskih odborov, ki so prejeli podrobna navodila, da ne predvajajo morebitnih spornih odločitev. V tem primeru navodila niso upoštevali," je dejal Maigot. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.