Lakersom prvo mesto Zahoda

Foto: Žurnal24 Veselje Kobeja Bryanta in Pauja Gasola ob osvojitvi prvega mesta zahodne konfere
V torek v NBA: LA Lakersi so z zmago nad Sacramentom osvojili prvo mesto Zahoda, Vujačič je dosegel osem točk, Udrih je sezono končal z 22; Nachbar je dal deset točk.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Atlanta : Orlando 105:121
New Jersey : Charlotte 112:108
Detroit : Minnesota 115:103
New Orleans : LA Clippers 114:92
Portland : Memphis 113:91
LA Lakers : Sacramento 124:101

Los Angeles Lakersi so z zmago s 124:101 nad Sacramento Kingsi osvojili prvo mesto zahodne konference. Redni del so končali s 57 zmagami in 25 porazi, v končnici pa bodo imeli prednost domačega igrišča. V prvem kolu jih najverjetneje čakajo Denver Nuggetsi , prav lahko pa se zgodi, da se bodo pomerili z Dallas Mavericksi (če v sredo Nuggetsi premagajo Memphis Grizzliese in New Orleans Hornetsi premagajo Maverickse). Prvi igralec Jezernikov v Staples Centru je bil z 22 točkami in sedmimi skoki Pau Gasol , kandidat za MVP rednega dela Kobe Bryant je dodal 20 točk in pet asistenc, z dvojnim dvojčkom se je dokazal Lemar Odom (15 točk, 12 skokov). Saša Vujačič , eden od treh Slovencev v končnici, je v 20 minutah zbral osem točk, pet skokov in dve podaji. Najboljši strelec zadnjega srečanja Sacramenta v sezoni je bil rezervist Quincy Douby z zanj rekordnimi 32 točkami. Beno Udrih je v 35 minutah dosegel 22 točk in imel šest podaj in štiri skoke. Kingsi, ki sezono končujejo na 11. mestu Zahoda (38 zmag, 44 porazov), so igrali le s sedmerico, med drugim sta obsedela Kevin Martin in Ron Artest .

Bryant je dosegel dvajset točk, Udrih dve več. © AFP

 
Na svoji predzadnji tekmi v sezoni so New Jersey Netsi s 112:108 premagali Charlotte Bobcatse . Pri Netsih, ki so ob polčasu zaostajali za 20 točk, je bil kot večji del sezone najboljši Richard Jefferson , zbral je 28 točk in zadel za prvo vodstvo svoje ekipe s 101:99 ter v zadnji minuti trojko. Vince Carter je tokrat zbral 18 točk, Devin Harris pa 17 točk in osem podaj. Slovenec v dresu Mrežic Boštjan Nachbar je v 28 minutah na parketu dosegel deset točk, pet skokov in tri asistence. Dokazal se je tudi s hladnokrvno izvedenima prostima metoma v zadnji minuti, s katerima so povedli za štiri točke. V zadnjih 29 minutah so Bobcatsi zmogli le 47 točk, v njihovem moštvu pa je bil najučinkovitejši Jason Richardson z 31 točkami. Emeka Okafor in Richardson lahko na zadnji tekmi sezone postaneta prva Bobcatsa v zgodovini kluba z odigranimi prav vsemi 82 tekmami rednega dela sezone. Redni del se končuje s tekmami, ki bodo v noči s srede na četrtek po srednjeevropskem času.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.