Lahkoten španski sprehod

Foto: Žurnal24 Fernando Torres je za hat-trick potreboval borih 17 minut.
Španski nogometaši so izdatno napolnili mrežo Nove Zelandije na pokalu konfederacij, bilo je kar 5:0. Na prvi tekmi v skupini A med Iranom in domačo Južnoafriško republiko ni bilo golov.
Oglej si celoten članek
Že uvodni dan nogometnega pokala konfederacij v Južnoafriški republiki so Španci pokazali, zakaj so eni izmed favoritov tekmovanja. Evropski prvaki so v Rustenburgu kar s 5:0 (4:0). premagali Novo Zelandijo. V drugi tekmi skupine A sta se v Johannesburgu JAR in Irak razšla brez golov. Španska izbrana vrsta, ki jo imenujejo tudi "rdeča furija", je na tekmi proti odpisanim oceanijskim prvakom takoj upravičila svoj vzdevek. V vsega 17 minutah je njen najnevarnejši mož Fernando Torres namreč vpisal klasični "hat-trick" in tako pokopal vse upe "kivijev". Delo sta dokončala Cesc Gabragas in Dave Mulligan, ki sta prispevala še vsak po gol.

Uvodno tekmo si je na Ellis Parku ogledalo 58.000 ljudi. A ti z videnim v prvem polčasu nikakor niso mogli biti zadovoljni, saj niso videli praktično niti ene priložnosti. Še najnevarnejši strel je v 14. minuti sprožil domači nogometaš MacBeth Sibaya, ki si kruh služi v ruskem Kazanu, a iraški vratar Mohammed Kassid je žogo odbil v kot.  V drugem polčasu so domačini najlepšo priložnost zapravili v 84. minuti, ko je po Kassidovi napaki do strela z glavo prišel Sibaya, žoga pa je na golovi črti zadela njegovega soigralca, ki je preprečil zadetek. Ob koncu tekme je v igro vstopil tudi nekoliko poškodovani prvi južnoafriški zvezdnik Steven Pienaar, ki pa ni tudi ni razveselil južnoafriških ljubiteljev nogometa.

Pokal konfederacij, skupina A:

Južnoafriška republika : Iran 0:0

Španija : Nova Zelandija 5:0
Torres (6, 14, 17), Fabregas (24), Villa (48 )
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.