Lahko po krizi Roglič nemudoma vrne udarec? To ga čaka danes

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kolesarji na Vuelti na hladnejšem severu z novo razgibano etapo.
Oglej si celoten članek

Kolesarje na dirki po Španiji po prostem ponedeljku čaka deseta etapa od Ponteareasa do Baione (159,6 km). Gre za traso s štirimi kategoriziranimi vzponi, zadnjega bodo prečkali 20 km pred ciljem. Na hladnejšem severu Španije bo z drugega mesta v skupnem seštevku preizkušnjo nadaljeval slovenski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe).

Po zmagi v osmi etapi in manjši krizi deveti dan dirke je Roglič izkusil tako dober kot slab dan na letošnji Vuelti. Po devetih etapah ima 34-letni Kisovčan za vodilnim Avstralcem Benom O'Connorjem (Decathlon AG2R) 3:53 minute zaostanka, tretji pa je Ekvadorec Richard Carapaz (EF Education-EasyPost), ki zaostaja 4:32 minute.

Še najbolje je poleg Rogliča v gorah juga Španije deloval domačin Enric Mas (Movistar), ki v seštevku zaostaja 4:35 minute, a je bil v nedeljski kraljevski etapi za minuto boljši od tekmecev do vrha zadnjega vzpona. Nato je prednost izpustil iz rok po smoli na spustu in bolj organiziranem lovu v ozadju.

Foto: Cyclingstage 10. etapa Vuelte

Vuelta tako pred zadnjima tednoma na severu Španije, kamor so se z letali z vročega juga podali po nedeljski etapi, ostaja zelo zanimiva in nepredvidljiva.

Kolesarje danes v vsega napovedanih 25 stopinjah Celzija čaka zanimiva etapa s štirimi kategoriziranimi vzponi. Zahtevnejših bo zadnjih 60 km s tremi vzponi, zadnjega z bonifikacijami na Alto de Mougas (9,9 km/6 %) pa bodo prečkali 20 km pred ciljem v dolini v Baioni.

Etapa se bo začela ob 13.42, organizatorji pa najboljše v cilju pričakujejo okoli 17.30.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:07 27. Avgust 2024.

    Težko bi rekel novinarske nebluze, leta naredijo svoje, je razlika 25 ali 35 let ogromna, eden navzgor, drugi pa dol... …

  • 09:26 27. Avgust 2024.

    Nevednost ali samo zavjanje novinarskih nesposobnežev???!!! Primož ni imel krize,ampak samo močne bolečine v hrbtu, kar je velika razlika!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.