Krka z zmago potrdila prvo mesto

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Na tekmi zadnjega kola lige za prvaka si je Krka izborila končno prvo mesto z zmago nad Unionom Olimpijo s 75:65.
Oglej si celoten članek

Olimpija je na zadnjo tekmo rednega dela košarkarske lige za prvaka v Novo mesto prišla z jasnim ciljem. Le zmaga s petimi točkami prednosti bi jih zavihtela na vrh, vsak drug rezultat pa bi pomenil, da se v končnico z najboljšega pložaja podaja Krka. Oslabljenim Ljubljančanom, ki so se z največjim rivalom pomerili brez dveh ključnih igralcev Devidasa Gailiusa in Sasuja Salina, je načrt spodletel in zmage s 75:65 so se veselili domačini.

Košarkarji Olimpije so tekmo sicer začeli odlično in si v prvi četrtini priigrali do osem točk prednosti. Dobro je delovala predvsem njihova obramba, ki pa je izpuhtela ob začetku drugega dela tekme. Krkaši so se v drugi četrtini povsem razigrali in prevzeli nadzor nad tekmo. Petnajst točk zaostanka ob polčasu je nakazovalo, da bo zmaga za zmaje misija nemogoče, a ti se niso nameravali kar tako predati.

Zmaji drugi, Domžalčani tretji na lestvici

Že v tretji četrtini so po zaslugi izvrstnega Dina Murića začeli nakazovati možen preobrat, a so po vsakem približanju znova zdrsnili na višji zaostanek. V zadnjem delu tekme pa jim je uspelo. Nekaj nespametnih potez domačih košarkarjev in prodorna igra Ljubljančanov so privedli do popolnega preobrata, saj so gostje za nekaj trenutkov celo povedli s točko prednosti. To pa je Novomeščane le nekoliko zdramilo in do konca tekme so znova pokazali svoj pravi obraz in si priigrali zmago, Olimpija pa se bo morala zadovoljiti s končnim drugim mestom

Tudi ostala moštva v ligi za prvaka so se še borila za boljši končni položaj na lestvici. Z zmago proti Rogaški se je na tretjem mestu trdil Helios iz Domžal, goste pa z novim porazom prikoval na dno lestvice. Tako je tudi že jasno, da se bosta prav ta dva nasportnika med seboj pomerila tudi v četrtfinalu. Generalko pred četrtfinalom pa sta odigrala tudi ekipi Hopsov in Zlatoroga. Boljši so bili domačini iz Polzele, ki so osvojili četrto mesto, Zlatorog pa se je moral sprijazniti s petim in se bo v končnici za začetek vrnil na gostovanje v Polzelo

Liga Telemach, liga za prvaka, zadnje kolo:

Krka : Union Olimpija 75:65 (10:14, 30:11, 17:18, 18:22)
Klobučar 19, E. Murić 16, Lapornik 12; D. Murić 19, Joksimović in Rupnik po 11

Helios : Rogaška 77:63 (14:18, 21:20, 17:13, 25:12)
Marić 23, Majstorović 11; Brkić in Pelko po 15

Hopsi : Zlatorog 73:63 (20:23, 16:9, 15:19, 22:12)
Wangmene 16, Mulalić in Gabriel po 15; Dimec 20, Jovanović 11

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.