Krka z enajstmetrovko porazila Zmaje

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Sobotni dan tekem prve slovenske nogometne lige se je zaključil z derbijem med Koprom in Mariborom, ki je po zmagi Maribora (1:0) morda že odločil boj za prvaka. .
Oglej si celoten članek

Če je Rudar Velenje na tekmi zadnjega kola prve slovenske nogometne lige na Ljudskem vrtu naredil veliko uslugo Koprčanom, pa je ti niso izkoristili in so ob porazu proti Olimpiji ostali na petih točkah zaostanka za vodilnim klubom prvenstva. Na derbiju na Bonifiki so imeli verjetno še zadnjo priložnost, da ogrozijo mariborsko ubranitev naslova, ki pa je niso izkoristili. Maribor je slavil z zadetkom kapetana Marcosa Tavaresa in se tako šest tekem pred koncem prebil na osem točk prendosti pred zasledovalci in je tako na pragu ubranitve naslova državnih prvakov. 

Tavares ob boku Branku Horjaku

Po precej nezanimivem uvodu tekme na Bonifiki, je domač navijače nekoliko pogrel strel Gorana Galešića, ki je le za malenkost zgrešil okvir vrat Jasmina Handanovića. Sledilo je nekaj poizkusov gostujočih nogometašev, ki pa niso resneje ogrozili domačih vrat. V samem zaključku prvega polčasa pa so imeli Mariborčani na voljo prosti strel iz nevarnega položaja. Dare Vršič je žogo podal, Marcos Tavares pa se je je le nekoliko dotaknil in jo s tem spravil za hrbet Vasje Simčiča za vodstvo vijoličastih in tudi izenačitev z Brankom Horjakom na vrhu najboljših strelcev v zgodovini ekipe s 117 zadetki.

Na začetku drugega polčasa se je ponovila situacija, ki je privedla do vodilnega zadetka Maribora, le da tokrat na strani Kopra. Goran Galešić je žogo iz prostega strela lepo podal v kazenski prostor, a je njegovi soigralci niso uspeli pospraviti v mrežo Handanovića. Zelo pa se je moral kasneje izkazati Vasja Simčič, ki ga je na preizkušnjo s strelom z razdalje postavil Goran Cvijanović. V zaključku tekme sta imeli obe ekipi priložnost za zadetek, a sta bila nekdanja Muraša Damjan Bohar in Mitja Lotrić nekoliko nenatančna. 

Velenjčani tik pod vrh

Ne samo, da so Koprčani s porazom že skorajda izpadli iz boja za naslov, njihov spodrsljaj so s pridom izkoristili Velenjčani. Rudar Velenje je na domačem igrišču z zadetkom Ivana Firerja premagal neprepričljive Celjane in se tako točkovno izenačil s Koprom na drugem mestu. Ker pa imajo knapi boljši razliko v zadetkih so oni trenutno tisti, ki ždijo pod samim vrhom prve slovenske nogometne lige. 

Po zmagi Velenjčanov se tudi zdi, da bodo preostale ekipe le stežka prišle med prve tri. Goričani so se iz gostovanja v Domažalah namreč vrnili z zgolj točko in so tako še povečali zaostanek na četrtem mestu. Domače je v vodstvo sredi prvega polčasa popeljal Urugvajec Sasha Aneff, ki je izkoristil lepo podajo Josha Parkerja. V drugem polčasu so gostje prišli do izenačenja, ko je po raztrgani igri na obeh straneh z lepim strelim vratarja Vidmarja matiral Francesco Finnochio in s prvim zadetkom za klubs voji ekipi priboril točko, ki je niso izpustili iz rok niti po izključitvi Gianluce Lapadule

Kot zadnja sta se na nedeljski tekmi v Novem mestu pomerila Krka in Olimpija. Gostitelji te tekme so tisti, ki bolj potrebujejo točke, saj se borijo za obstanek v ligi, kar so pokazali tudi proti Ljubljančanom. Krka se je veselila zmage po izkoriščeni enajstmetrovki Zorana Zeljkovića in tako zadala še en udarec zmajem, za katerimi je sezona za pozabo. Enajstmetrovko je zakrivil Matic Fink, ki je s komolcem ustavil napadalca Krke in bil za to nekoliko strogo 'nagrajen' z rdečim kartonom, po protestih pa je bil izključen tudi gostujoči trener Milorad Kosanović

Prva liga TS, 30. kolo:

Domžale : Gorica 1:1 (1:0)
Aneff (21); Finocchio (65)
RK: Lapadula (84/Gorica)

Rudar Velenje : Celje 1:0 (1:0)
Firer (17)

Zavrč : Triglav 5:1 (1:0)
Golubar (43, 65), Smrekar (69, 85, 90); Grvala (84)

Koper : Maribor 0:1 (0:1)
Tavares (44)

Krka : Olimpija 1:0 (0:0)
Zeljković (51/11-m)
RK: Fink (49/Olimpija)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.