Krka potrdila vodstvo v DP

Foto: Žurnal24 Košarkarji Heliosa so si na Polzeli priborili novo zmago. (Foto: KZS/www.alesfev
V devetem kolu lige Telemach je Krka pokazala, zakaj je na prvem mestu in na gostovanju premagala Parklje. Že v sredo je Helios vpisal peto zmago, potem ko je padel Šenčur.
Oglej si celoten članek
Liga Telemach, lestvica:
1. Krka 16
2. PRO-TEK Zasavje 16
3. Geoplin Slovan 15
4. Helios Domžale 14
5. Elektra Esotech 14
6. TCG Mercator 14
7. Šentjur 14
8. Parklji 13
9. Zlatorog Laško 13
10. Luka Koper 12
11. Hopsi Polzela 12
12. Šenčur CP Kranj 9

Čeprav je njihova forma vse prej kot dobra, so imeli Domžalčani na sredini tekmi lige Telemach, za katere še ni nastopil Domen Lorbek, na drugi strani tekmeca, ki jim ni bil kos. Zadnjeuvrščeni Šenčur je sicer obetavno začel, od 13. minute dalje pa so vajeti igre v svoje roke pričakovano vzeli favorizirani domačini in hitro preprečili morebitno presenečenje.

Novomeška Krka je v soboto zvečer dosegla sedmo zmago in obdržala vodilno mesto na lestvici lige Telemach, ljubljanski Parklji pa so doživeli peti poraz in zdrsnila na osmo mesto. Izbranci gostujočega trenerja Aleksandra Džikića so vse dvome o zmagi razrešili po prvih dvajsetih minutah, ko so si priigrali 18 točk prednosti. Motor dolenjske ekipe je bil Simon Petrov, ki je v prvi polovici tekme dosegel 15 od svojih 23 točk. Aleksandar Džikić je po zmagi dejal: "To je iz večih razlogov za nas zelo pomembna zmaga. Imeli smo nekaj odličnih trenutkov in tudi nekaj slabih. V nadaljevanju bomo delali naporno, saj je to edini način, da dobro funkcioniramo."

Liga telemach, 9. kolo:

Helios : Šenčur CP Kranj 82:67
Hopsi Polzela : Elektra Esotech 81:90
Šentjur : PRO-TEK Zasavje 81:91
Zlatorog Laško : Geoplin Slovan 72:68
Parklji : Krka 66:80
TCG Mercator : Luka Koper 77:61

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.