Krimovke v osmini finala PPZ z Zagrebom

Foto: Žurnal24 Zvezda Zvenigorod se je na poti do finala srečala tudi z rokometašicami Krima.
Rokometašice Krima Mercatorja so si po sobotni zmagi v Ligi prvakinj nad rusko Zvezdo iz Zvenigoroda priborile nastop v Pokalu pokalnih zmagovalk. V osmini finala PPZ se bodo pomerile z Lokomotivo iz Zagreba.
Oglej si celoten članek
 

Liga prvakinj, 6. kolo, skupina B

Krim M. : Zvezda Z. 35:33
Nürnberg
: Sävehof 32:26

Rokometašice Krima Mercatorja so v zadnji tekmi evropske Lige prvakinj na domačem igrišču premagale rusko Zvezdo iz Zvenigoroda s 35:33 (16:17). Z drugo zmago v Ligi prvakinj so Krimovke osvojile tretje mesto v skupini B, s katerim so se sicer poslovile od tega tekmovanja, a so si zagotovile uvrstitev v osmino finala pokala pokalnih zmagovalk. V poslovilni tekmi v najbolj imenitnem evropskem klubskem tekmovanju so Ljubljančanke senzacionalno premagale nemotivirane Rusinje, na dvoboju pa je bila nakazana tudi napovedana prevetritev igralskega kadra. V drugem polčasu je namreč vseskozi igrala in si tudi priigrala zmago krimova "pomlad" (Manuela Hrnjič, Urša Oven, Maja Zrnec, Barbara Varlec in Anja Argenti), medtem ko so izkušene in iz vseh mogočih rokometnih bitk preizkušene dame (Tanja Oder, Anja Frešer, Olena Jacenko) grele klop za rezervistke. Absolutna junakinja obračuna je bila Hrnjičeva, ki je dosegla zadnja in odločilna gola za odmevno zmago.


Krimova "pomlad" je poskrbela za zmago nad nemotiviranimi tekmicami. © SPS

 
Krim je pred tekmo poskušal karizmatičnega Jevgenija Trefilova "omehčati" z nagrado za osvojeno prvo mesto na nedavnem svetovnem prvenstvu v Franciji, a ruski strokovnjak ni odstopal od svojega temperamentnega in prepoznavnega sloga vodenja. Svojim varovankam resda ni zaukazal najbolj ostrega ritma, a tudi ta je bil dovolj, da so si v 13. minuti priigrale štiri gole prednosti (8:4). Kolega Trefilova na domači klopi Bojan Čotar se je seveda nemudoma odzval in zahteval minuto odmora. Njegovi napotki so kratkoročno obrodili sadove, krimovke so se tri minute pozneje približale na dva gola zaostanka (6:8), že v naslednji minuti pa znova zaostajale za pet (6:11). Za domačo obrambo je bila nerešljiva uganka več kot dva metra visoka Elena Polenova , ki je v prvem delu dosegla sedem od skupno trinajstih golov, manj preglavic so jim delale druge tehnično in taktično izjemno podkovane, a v tem dvoboju ne preveč motivirane Rusinje. Ljubljančanke so v dokaj miroljubnem prvem polčasu – izključena je bila le ena igralka – lep obraz pokazale v končnici prvega dela, ko se se približale na gol zaostanka.

V drugem delu so se mlade in neizkušene Ljubljančanke borile kot levinje in večji del tekme celo imele prednost. Najvišjo so si priigrale v 45. minuti, ko so vodile s štirimi goli prednosti (28:24), le pet minut pozneje pa so uveljavljene tekmice zaigrale malenkost agresivneje, nevtralizirale visok zaostanek in izenačile na 29:29. Ko so Rusinje v 55. minuti povedle z 32:31, je kazalo, da se bodo načrti ljubljanskih rokometašic sesuli, a mlade igralke so končnico odigrale mojstrsko in zelo zrelo. Predvsem je blestela Hrnjičeva, ki je v zadnjih dveh minutah dosegla dva gola, svoj kamenček pa je prispevala še Rusinja v vratih Krima Tatjana Alizar , ki je čudežno ubranila strel Oksane Romenskaje . "Z zmago sem prezadovoljen, še bolj pa z dejstvom, da so moje varovanke na tekmi končno zaigrale tako kot na treningih ter do potankosti izpolnile svoje naloge. Žal mi je, da takšne predstave niso pokazale na nekaterih minulih tekmah v Ligi prvakinj," je bil po tekmi zadovoljen Čotar, Manuela Hrnjič pa je po tekmi priznala: "Tekma je bila zelo naporna, živčna in napeta, na koncu pa se je razpletla po našem okusu. Odločila je naša močnejša želja po zmagi."


Krimovke zdaj čaka nastop v PPZ. © SPS

 
Rokometašice Krima Mercatorja so si s tretjim mestom v svoji skupini priborile nastop v Pokalu pokalnih zmagovalk. V osmini finala PPZ se bodo pomerile s hrvaško Lokomotivo iz Zagreba. Prva tekma bo 9. ali 10. februarja v Ljubljani, povratna pa 16. ali 17. februarja v Zagrebu. Poleg Krima so si nastop v tem tekmovanju priborile še dve tretjeuvrščeni ekipi iz prvega dela Lige prvakinj, iz skupine A hrvaška Podravka, iz skupine C pa norveški Larvik. V skupini D bo danes na sporedu tekma med danskim Viborgom in madžarskim Ferencvarosom. Madžarska ekipa se bo v primeru zmage uvrstila v PPZ, v nasprotnem primeru pa bo to črnogorska Budučnost iz Podgorice, ki jo vodi Tone Tiselj .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.