Krhin (končno) v reprezentanci

Foto: Saša Despot Rene Krhin bi lahko iz Interja odšel k Laziu. (Foto: Saša Despot)
Tragikomičen suspenz Interjevega vezista Reneja Krhina je mladeniču vrata članske reprezentance zaprl le za kratek čas. Selektor Matjaž Kek ga je tokrat le lahko poklical med najboljše.
Oglej si celoten članek

Ko se je Rene Krhin povsem legitimno odločil, da bo izkoristil izjemno priložnost in skupaj z reprezentančnim in klubskim kolegom Vidom Belcem z Interjem odpotoval na priprave v Združene države Amerike, ga je v pravem slovenskem slogu doletela kazen. Zaradi suspenza in (bojda) neupravičeno izpuščenih tekem za mlado reprezentanco ga selektor Matjaž Kek kljub očitni želji ni smel uvrstiti v ekipo za tekmo proti San Marinu. Bolje pozno kot nikoli – čeprav bi bila tekma z rekreativci z Apeninskega polotoka idealen uvod v bržkone dolgo reprezentančno kariero, bo Krhin zdaj na svoj krstni nastop čakal na tekmah proti Angliji in Poljski. Blagoslov zveze je tako končno le dobil.

Skupno je selektor Kek poklical 21 igralcev, med katerimi so vnovič Branko Ilić, Dalibor Stevanović, Andrej Komac in Zlatko Dedić. Do konca kvalifikacij Slovence ločijo še tri tekme – prva doma protiPoljski, nato pa sledita gostovanji na Slovaškem in v San Marinu. Pred verjetno odločilno tekmo v Ljudskem vrtu se bodo "Trigiji" pomerili še z Anglijo. Takole je danes po objavi seznama razmišljal selektor Kek:

"Prestižna tekma proti reprezentanci Anglije bo pravi test pred nadaljevanjem kvalifikacij in tekmo proti Poljski v naši izjemno izenačeni skupini. Novinec v kadru za tekmi proti Angliji in Poljski je igralec milanskega Interja Rene Krhin. Veseli me, da spet vlada veliko zanimanje slovenskih navijačev za obe tekmi, in upam, da bo razprodani Ljudski vrt še enkrat velik adut naše reprezentance." In kot kaže, bo res tako – do danes (četrtek, ob 10. uri) je bilo za tekmo s Poljsko prodanih že kar sedem tisoč vstopnic!

Seznam igralcev:
Vratarja:
S. Handanovič (Udinese, ITA), Šeliga (Sparta, NIZ)

Branilci:
Brečko (Koln, NEM), Cesar (Grenoble, FRA), Džinič (Maribor), Ilič (Real Betis, ŠPA), Jokič (Sochaux, FRA), Mavrič Rožič (TuS Koblenz, NEM), Šuler (Gent, BEL)

Vezisti:
Kirm (Wisla, POL), Komac (Maccabi Tel Aviv, IZR), Koren (WBA, ANG), Krhin (Inter, ITA), Radosavljevič (Tom Tomsk, RUS), Stevanovič (Vitesse, NIZ), Žlogar (Omonia, CIP)

Napadalci:
Birsa (Auxerre, FRA), Dedič (Bochum, NEM), Ljubijankič (Gent, BEL), Novakovič (Koln, NEM), Pečnik (Nacional, POR)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.