Kranjcu se je oddahnilo: "Ni popolno, slabo pa tudi ne."

Foto: Epa žan kranjec
Žan Kranjec je z devetim mestom v deželi vzhajajočega sonca dosegel najslabšo veleslalomsko uvrstitev v letošnji sezoni.
Oglej si celoten članek

Čeprav se najboljšemu slovenskemu smučarju Žanu Kranjcu v Naebi ni uspelo vmešati v boj vrh, je po zaslugi petega mesta njegovega najbližjega zasledovalca Henrika Kristoffersena zadržal 10 točk prednosti v točkovanju discipline.

Boj za globus Skromni Kranjec omejil škodo, senzacija Hrvata

"Ko sem prišel v cilj druge vožnje, občutki niso bili dobri. Ampak na koncu se je izšlo za uvrstitev med najboljših deset. Ni ravno popolno, slabo pa tudi ne," je nastop v toplem vremenu in na progi s slabim oprijemom komentiral Kranjec.

"Premik na Japonsko mi sicer ustreza, saj tako nekoliko razbijemo rutino in ritem, spremenimo okolje. Je pa kljub vsemu to dolgo potovanje s časovno razliko tudi naporno," je dodal slovenski smučar.

Naslednje prizorišče veleslalomske tekme bo avstrijski Hinterstoder, kjer se bodo smučarji pomerili 1. marca. V nadaljevanju sezone jih čakata samo še veleslalom v Kranjski Gori (14. marec) in finalni spektakel v Cortini d'Ampezzo (19. marec).

Žan Kranjec je tri veleslalome pred koncem še vedno v dobrem položaju, da postane prvi Slovenec z veleslalomski kristalnim globusom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.