Kralji do desete zmage v sezoni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na petek vknjižilo deseto zmago v sezoni, z 2:1 je premagalo New York Islanders.
Oglej si celoten članek

Kralji so v razprodanem Staples Centru pred 18.230 gledalci v 16. tekmi sezone prišli do desete zmage. Potem ko je goste v 11. minuti v vodstvo popeljal Brock Nelson, so kralji preko Drewa Doughtyja, ki je lepo izkoristil Kopitarjevo podajo, ob igralcu več na ledu izenačili šest minut kasneje.

V 24. minuti je bilo na semaforju že 2:1 (Milan Lučić) za kalifornijsko zasedbo, ki bo naslednjo tekmo igrala v noči na nedeljo proti Edmontonu. Nato pa se dvakratni prvaki odpravljajo na daljšo gostujočo turnejo, ki jo bodo začeli na Floridi proti Panterjem v noči na sredo. Pred naslednjo domačo tekmo bodo kralji petkrat igrali v gosteh.

V dresu kraljev se je spet izkazal vratar Jhonas Enroth, ki je večino kariere igral v senci zvezdniških vratarjev. Njegov odstotek obramb je 0,979, Šved je pred petimi tedni debitiral v vratih in v prvih treh tekmah dovolil le dva gola. V golu je tako odlično nadomestil Jonathana Quicka in izkoristil vsako ponujeno priložnost.

"Moram ostati temeljit na treningih in zdaj že vem, kako to narediti. V tej situaciji sem že dolgo časa, tako da sem na žalost navajen biti rezervni vratar. Je težko, a zadnje tekme, na katerih sem branil, so se zame končale vrhunsko," je po zmagi dejal Enroth, ki je na tokratni tekmi ubranil 31 strelov. Svojo kariero je začel v Buffalu kot nadomestni vratar za Ryanom Millerjem.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : New York Islanders 2:1
Anže Kopitar podaja za Los Angeles

Boston Bruins : Colorado Avalanche 2:3
Philadelphia Flyers : Washington Capitals 2:5
Ottawa Senators : Vancouver Canucks 3:2
Florida Panthers : Buffalo Sabres 2:3
Chicago Blackhawks : Chicago Blackhawks 2:3
Arizona Coyotes : Edmonton Oilers 4:1
New York Rangers : St. Louis Blues 6:3
Carolina Hurricanes : Minnesota Wild 2:3*
Tampa Bay Lightning : Calgary Flames 3:1
Nashville Predators : Toronto Maple Leafs 1:2**
Dallas Stars : Winnipeg Jets 6:3

* - podaljšek
** - kazenski streli

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.