Kozmus: To pot želim nadaljevati

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Pa sta doma! Primož Kozmus in njegova zlata kolajna s SP namreč. Slovenski atletski dragulj je namreč pristal na Letališču Jožeta Pučnika, kjer ga je pričakala pisana druščina.
Oglej si celoten članek
 
 

Če bo v vsakem letu kakšen tako uspešen dan kot ta 17. avgust, bo to super. Veselje je drugačno kot v Pekingu, to pot pa želim nadaljevati.

Primož Kozmus

 
Primož Kozmus se je vrnil v domovino. Naš metalec kladiva, ki je po zlati kolajni v Pekingu na svetovnem prvenstvu v Berlinu dodal še eno najžlahtnejše odličje, je uspešno pristal na Letališču Jožeta Pučnika. Brežičana so ob prihodu v Slovenijo pozdravili najzvestejši navijači, pričakala pa ga je tudi večdesetglava množica novinarjev, fotoreporterjev in snemalcev. Njegove prve besede so bile: "Če bo v vsakem letu kakšen tako uspešen dan kot ta 17. avgust, bo to super. Tekma je bila drugačna kot ostale. Nasprotniki so delali napake, zato je bilo lažje priti do kolajne. Veselje je drugačno kot v Pekingu, to pot pa želim nadaljevati." Njegov trener Vlado Kevo je dodal: "Zdaj vsi govorijo, kako sem bil živčen. Vendar sem zaupal v Primoža. Ena naloga je opravljena, gremo novim ciljem naproti." Dragulj slovenske atletike je ob prihodu s strani Atletske zveze Slovenije (AZS) prejel ček v vrednosti 10 tisoč evrov, njegov trener pet tisoč evrov manj. Prihoda se je udeležil tudi minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, ki je Kozmusu prinesel odločbo za nagrado, ki pa ni renta. Po neuradnih podatkih naj bi nagrada znašala 8.200 evrov.

 

Ne spreglejte!

Obiščite zurnal24.si tudi v prihodnjih urah, ko bomo z vami kmalu delili kopico zanimivosti o našem zlatem Primožu, ki ga je na Brniku pričakala tudi naša ekipa.

Navdušeni so bili tudi predstavniki AZS, predsednik Peter Kukovica je povedal: "To je zgodovinski dan, saj svetovnega prvaka še nismo imeli. V zadnjih letih se z velikih tekmovanj vedno vračamo s kolajno, sedem tekem in osem kolajn. To je bilo prvenstvo presežkov. Odhajali smo sproščeno, po polovici prvenstva pa že presegli cilje. Na tem stadionu se je pisala zgodovina: Owens, Bolt, Kozmus. Tudi preostala ekipa je bila uspešna, naj izpostavim osmo mesto Vodovnika, Ratejeva pa je prvič nastopila v finalu velikega tekmovanja. Slovenska atletika je zdaj ob boku svetovni, hvala vsem pokroviteljem."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.