Kozlički prebujeni iz sna

Foto: Žurnal24 Mišo Brečko (levo) je odigral vso tekmo.
V šestem kolu Bundeslige je prvič v prvenstvu sladkost zmage občutil Köln, katerega žrtev je bil Stuttgart. Zmagal je tudi Bayern, ki je doma ukanil Nürnberg.
Oglej si celoten članek

Köln Miša Brečka in Milivoja Novakovića se je prebudil in v šestem kolu dosegel prvo zmago. Na gostovanju je malce presenetljivo padel Stuttgart, nekdanji klub trenerja Zvonimirja Solda. Brečko je v kölnski obrambi odigral vse srečanje, Novakovića pa zaradi poškodbe ni bilo v ekipi. Zmagovalna gola za goste sta prispevala Freis in Sanou. Bayern je doma ugnal Nürnberg z 2:1 in se (vsaj trenutno) prebil na tretje mesto lestvice.

Trener modrih Felix Mahath je še pred nekaj meseci v potokih piva proslavljal izjemni naslov prvaka z nadarjeno ekipo Wolfsburga, a ga je v petek kot trenerja Schalkeja uničila "pošast", ki jo je na nek način tudi sam ustvaril. Bosanski napadalec Edin Džeko je ravno pod Magathom doživel svojo eksplozijo, po mesecih špekulacij o njegovem odhodu pa na prvih tekmah z glavo ni bil najbolj pri stvari. Škoda za Magatha, da se je "bosanski diamant" prebudil ravno na gostovanju zeleno-belih v Gelsenkirchnu (1:2). Benedikt Howedes je z glavo deset minut pred koncem Schalkeju že priboril remi, a se Džeko s tem ni strinjal. Manj kot minuto kasneje je zabil še svoj drugi gol na tekmi (prvega je dal z glavo v 55. minuti) in Wolfsburg se je z zmago povzpel na peto mesto.

Bundesliga, 6. kolo:

Schalke : Wolfsburg 1:2 (0:0)
Howedes (80); Džeko (55, 81)

Bayern München : FC Nürnberg 2:1 (0:0)
Olić (55), van Buyten (82); Choupo-Moting
(73)

Borussia (M) : Hoffenheim 2:4 (2:1)
Arango (10), Colautti (17); Salihović (22), Maicosuel (86), Obasi (89), Ba (91)

Hannover 96 : Borussia Dortmund 1:1 (0:1)
Konan (48); Sahin (45)

Stuttgart : Köln 0:2 (0:1)
Freis (25), Sanou (89)
Mišo Brečko je odigral vso tekmo, Milivoje Novaković (oba Köln) ni nastopil zaradi poškodbe.

Bochum : Mainz  2:3 (2:1)
Azaouagh (7), Klimowicz (45); Ivanschitz (45), Schürrle (52, 71)
Zlatko Dedić (Bochum) je bil na igrišču od 76. minute dalje.

Eintracht Frankfurt : Hamburg 1:1 (1:1)
Russ (32); Ze Roberto (8)

Bayer Leverkusen : Werder Bremen 0:0

Herha Berlin : Freiburg 0:4 (0:3)
Banović (6, 68), Makiadi (12), Idrissou (42)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.