Koš za finale v zadnji sekundi, poglejte kako je šla žoga skozi obroč

Foto: Profimedia Kawhi Leonard
Zvezdnik Kahwi Leonard je eden športnih junakov nedelje v Severni Ameriki. V odločilni sedmi tekmi polfinala vzhodne konference košarkarske lige NBA je s košem v zadnji sekundi Torontu zagotovil zmago nad Philadelphio 76ers z 92:90 in Kanadčanom zagotovil finale vzhodne konference.
Oglej si celoten članek

Za nameček je žoga v zadnji sekundi sedme odločilne tekme dramatično kar štirikrat odskočila od obroča, preden je padla skozi mrežico za odločilno razliko. Tudi sicer je bil 27-letni Leonard glavni zvezdnik večera saj je dosegel kar 41 točk Toronta, za katerega je na sedmi tekmi zaigralo vsega sedem košarkarjev.

Pri Philadelphii je z 21 točkami in 11 skoki izstopal Joel Embiid, kar peterica košarkarjev pa je dosegla dvomestno število košev.

Gostitelji so imeli v končnici tesno prednost štirih točk, vendar so košarkarji Philadelphie 4,2 sekunde pred koncem po košu Jimmyja Butlerja izenačili na 90:90. V hitri zadnji akciji pa je tekmo odločil Leonard. V boju za konferenčni krono in veliki finale se bo Toronto pomeril z najboljši ekipo rednega dela Milwaukee Bucks, ki je izločila Boston Celtics. Prva tekma bo na sporedu že v sredo.

"Tudi jaz kaj takšnega še nisem doživel. Na sedmi tekmi sem imel priložnost odločati tekmo z zadnjim metom. Pravi blagoslov je, da sem priložnost dobi , jo izkoristil in užil tisti trenutek po košu," je po tekmi povedal Leonard, ki je sploh prvi košarkar v zgodovini lige, ki je sedmo tekmo končnice odločil z metom v zadnji sekundi.

Na zahodu pa so se Portland Trail Blazers s 100:96 veselili zmage v Denverju in se prav tako s 4:3 v zmagah prebili v finale. Za zmagovalce je kar 37 točk dosegel C.J. McCollum. V vrstah Denverja je spet blestel Nikola Jokić, a je bilo njegovih 29 točk, 13 skokov in devet podaj premalo za zmago pred domačimi gledalci.

Še 30 sekund pred koncem so gostitelji zaostajali le za točko, a v končnici so se košarkarjem Denverja zatresle roke.

V konferenčnem finalu se bo Portland pomerili z branilci naslova v ligi Golden State Warriors. Ti so v polfinalu odpravili Houston s 4:2, prva tekma pa bo že v torek v Kaliforniji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.