Kos drugi, ko so prekinili tekmo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Veter tokrat ni omogočil izvedbo tekme.
Oglej si celoten članek

Prva serija tekme za svetovni pokal v poljskem Szczyrku je bila zaradi premočnega vetra pred zadnjimi desetimi smučarskimi skakalci prekinjena in nato odpovedana. Lovro Kos (116,4 točke) je bil kot najboljši Slovenec tedaj drugi. Žak Mogel (110,3) je bil deseti, Timi Zajc (100,9) 25., Peter Prevc (95,9) pa 30. Anže Lanišek ni nastopil.

Ko je bil kot tretji Slovenec na vrsti Kos, so bili na čelu štirje Poljaki. Kos je presegel 100 m (100,5) in zaostal le za Dawidom Kubackim, ki je imel 0,8 točke prednosti.

Prva tekma za svetovni pokal v Szczyrku je bila pred odpovedjo velikokrat za nekaj minut prekinjena, ko so čakali na ustrezne in varne vetrovne razmere. Veter, ki se je vrtinčil, je pihal tudi s prek 15 kilometri na uro na skakalnici, ki nima niti umetne niti naravne zaščite ob naletu.

Najdaljša je bila prekinitev pred nastopom zadnje deseterice najboljših v seštevku pokala, ko je pred tem veter podrl tudi reklamni pano na zaletnem mestu. Tik pred tem je v zalo slabih pogojih le 85 m skočil Peter Prevc. Serija je do prekinitve potekala skoraj dve uri.

Lanišek je bil na srednji skakalnici dan prej blizu nove kvalifikacijske zmage. Zasedel je drugo mesto, za najboljšim, Japoncem Ryoyujem Kobayashijem, je zaostal le desetinko točke. Lovro Kos je bil četrti, s tem pa je Slovenija še povečala prednost v skupni razvrstitvi poljske turneje. Drugouvrščena Avstrija zaostaja 62,3 točk, tretja Nemčija pa 79,2.

Naslednja tekma je na programu v soboto popoldne, v Zakopanah je predvidena ekipna tekma, dan prej, v petek, pa bodo kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:39 17. Januar 2024.

    Še dobro, da prireditelji niso vztrajali na dokončanju prve serije, ker ta je bila zaradi tako drastičnih vetrovnih pogojev med …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.