Korak do medalje, nato izključen zaradi svojega vedenja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Judoist Tušišvili zaradi nešportnega vedenja diskvalificiran z olimpijskih iger.
Oglej si celoten članek

Judoist Guram Tušišvili iz Gruzije je bil zaradi nešportnega obnašanja po porazu v četrtfinalnem dvoboju v kategoriji nad 100 kg proti Francozu Teddyju Rinerju diskvalificiran z olimpijskih iger in je ostal brez bojev za odličja. Prav tako ne bo smel nastopiti v tekmovanju mešanih ekip, je po dvoboju sporočila Mednarodna judo zveza (IJF).

Tušišvilija, sicer olimpijskega podprvaka iz Tokia, je v četrtfinalnem dvoboju z iponom premagal trikratni olimpijski prvak Riner. Po porazu se je Gruzijec razjezil in med drugim odrinil Francoza, da je ta padel.

Foto: Profimedia Teddy Riner

V IJF menijo, da je Tušišvilijevo vedenje "v nasprotju z duhom juda". Po incidentu so zato sklicali disciplinsko komisijo, ki je določila, da je 29-letni Tušišvili diskvalificiran tudi z vseh mednarodnih tekmovanj pod okriljem zveze, "dokler disciplinska komisija IJF ne sprejme končne odločitve", so zapisali v izjavi.

Če bi Gruzijec znal obrzdati živce, bi se še lahko potegoval za bronasto kolajno, v repešažu bi bil eden izmed glavnih favoritov.

Petintridesetletni Riner je olimpijski prvak v posamični kategoriji postal na igrah v Riu leta 2016 in Londonu leta 2012, iz Tokia 2021 pa ima posamično bronasto medaljo in zlato medaljo v mešanih ekipah. V Pekingu leta 2008 je posamično osvojil bron.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:42 3. Avgust 2024.

    Poreden fant...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.