Kopitar z zmago na vrh lige NHL

Foto: Žurnal24 Anže Kopitar je zabil svoj osmi gol v sezoni. (Foto: Reuters)
Slovenski hokejist Anže Kopitar je v noči na petek v ligi NHL k zmagi Kraljev nad Dallasom prispeval podajo za vodilni zadetek gostov. Z zmago so se Kralji (vsaj začasno) prerinili na vrh lige NHL.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Columbus Blue Jackets so po kazenskih strelih s 3:2 na krilih Nikite Filatova in Ricka Nasha premagali Edmonton Oilers. Tudi moštvo Boston Bruins je slavilo doma, ko je z 2:0 odpravilo Toronto Maple Leafs, domači vratar Tim Thomas pa je z 20 obrambami vpisal drugi shutout v sezoni. Domačih zmag so se veselili tudi hokejisti Ottawa Senators, ki so s 5:3 premagali ekipo Florida Panthers, ter Minnesota Wild, ki so bili z 2:1 boljši od Washington Capitals.
Kralji so s 14 točkami na vrhu ligaške razpredelnice, v teksaškem Dallasu pa so slavili četrtič zapored. Kopitar je bil podajalec pri prvem zadetku v četrti minuti, ko je za vodstvo kraljev z 1:0 v polno zadel kapetan Dustin Brown. Dallas je izenačil po 16 minutah tekme z zadetkom Brada Richardsa, tekma pa se je prelomila v 34. minuti, ko so gostje v razmiku pičlih devetih sekund zadeli dvakrat. Med strelce sta se vpisala Aleksej Ponikarovski in Wayne Simmonds. V tretji tretjini je za vodstvo 4:1 zadel Willie Mitchell, razliko je zmanjšal Brandon Segal, a je nato manj kot dve minuti pred koncem Justin Williams z golom v nebranjeno mrežo postavil končni izid 5:2.

 

Izkazal se je vratar kraljev Jonathan Quick s 30 obrambami. "Po tekmi s Chicagom smo šli spat šele ob treh ponoči, pa smo vseeno uspeli priti na tekmo tako sveži. Že v slačilnici je bilo čutiti dobro razpoloženje in veliko željo po zmagi. Ob koncu prve tretjine smo začeli delati napake, ob prvem odmoru smo vse razčistili, kar nam je pomagalo do pomembne zmage," je bil zadovoljen trener Los Angelesa Terry Murray.

Prvi center Kraljev je po 34 zaporednih tekmah ostal brez neposrednega strela v okvir vrat, od začetka sezone pa je zbral devet točk (šest podaj in tri zadetke). V soboto v Staples Centru gostuje zadnjeuvrščeno moštvo lige New Jersey Devils.

 

Liga NHL, izidi:

 

Columbus Blue Jackets : Edmonton Oilers 3:2 (kazenski streli)
Pahlsson (5), Wilson (19); Horcoff (8), Hall (50)

 

Boston Bruins : Toronto Maple Leafs 2:0
Bergeron (20), Seguin (33)

 

Ottawa Senators : Florida Panthers 5:3
Michalek (26), Fisher (34), Smith (35), Kovalev (42), Alfredsson (44); McCabe (11), Higgins (47), Santorelli (60)

 

Detroit Red Wings : Phoenix Coyotes 2:4

Franzen (34), Holmstrom (44); Vrbata (8), Yandle (9), Korpikoski (12, 20)

 

Nashville Predators : St. Louis Blues 0:3
Steen (33), Berglund (53), D'Agostini (56)

 

Minnesota Wild : Washington Capitals 2:1
Kobasew (8), Koivu (40); Ovechkin (59)

 

Dallas Stars : Los Angeles Kings 2:5

Richards (17), Segal 51.; Brown (4), Ponikarovski (34), Simmonds (34), Mitchell (45), Williams (59), Kopitar je podal za prvi zadetek Kraljev

 

Calgary Flames : Colorado Avalanche 5:6
Hagman (7), Jackman (14), Stajan (32), Jokinen (39), Tanguay (55); Stewart (8, 37, 37), Yip (42), Galiardi (47), Winnik (58)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.