Kopitar tretji najučinkovitejši v NHL

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Moštvu Los Angeles Kings je po nekaj porazih v ligi NHL znova posijalo sonce. Minnesoto so Kralji premagali s 5:2, Anže Kopitar pa je podal za četrti gol. Gorenjec je tako tretji najučinkovitejši hokejist NHL.
Oglej si celoten članek

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so v ameriški profesionalni hokejski ligi zabeležili osmo zmago. V domači dvorani so s 5:2 premagali Minnesoto Wild, uspeh so si zagotovili v drugi tretjini, ko so dosegli kar štiri gole. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar ni premagal vratarja tekmecev, v statistiko se je vpisal kot podajalec pri četrtem golu. Slovenski reprezentant je tako na lestvici najučinkovitejših igralcev z 21 točkami na tretjem mestu. Pred njim sta le Phil Kessel (24) in Daniel Sedin (21). Samo po številu golov je Hrušičan z osmimi na 14. mestu, po številu podaj pa je s 13. osmi.

Streli zadetkov so bili sicer še Colin Fraser, Alec Martinez, Dustin Brown, Simon Gagne in Matt Greene. Minnesota je z dvema goloma poraz ublažila šele v zadnjem delu, strelca sta bila Cal Clutterburg in Durroll Powe. Los Angeles imajo po 17 tekmah na svojem računu zdaj 19 točk in so še s petimi ekipami izenačeni na četrtem mestu lestvice zahodne konference.

Liga NHL:

Los Angeles Kings : Minnesota Wild        5:2
(Anže Kopitar: podaja v 21 minutah)
Boston Bruins : Buffalo Sabres            6:2
Toronto Maple Leafs : Ottawa Senators     2:5
Washington Capitals : New Jersey Devils   2:3**
Carolina Hurricanes : Pittsburgh Penguins 5:3
Detroit Red Wings : Dallas Stars         5:2
Columbus Blue Jackets : Winnipeg Jets     2:1
Nashville Predators : Montreal Canadiens  1:2*
St. Louis Blues : Tampa Bay Lightning     3:0
Colorado Avalanche : Calgary Flames       3:4
San Jose Sharks : Phoenix Coyotes         0:3

*po podaljšku
** po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:36 13. November 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870<br /><br />Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.