Kopitar tik pred selitvijo na Švedsko

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Naš najboljši hokejist, Anže Kopitar, naj bi, zaradi znanih zapletov v ligi NHL, kariero začasno nadaljeval na Švedskem. Njegovi predstavniki zatrjujejo, da je tik pred podpisom pogodbe s švedskim drugoligašem.
Oglej si celoten članek

V ligi NHL se tekme, zaradi zastalih pogajanj med vostvom lige in predstavniki igralcev, ne bodo začele 11. oktobra, kot je bilo predvideno. "Lock-out" bo v Evropo najbrž pripeljal kar nekaj zvezdnikov, ki sicer nastopajo v najmočnejši ligi na svetu. Med prvimi iz vrst prvakov, ekipe Los Angeles Kings, se bo na staro celino očitno "preselil" Anže Kopitar.

Klub Mora IK, kjer trenutno igra tudi Anžetov brat Gašper, ima na svoji spletni strani objavljeno tudi številko računa, na katerega lahko podjetniki in navijači nakažejo sredstva, s katerimi bi plačali zavarovalnino za Kopija, ki znaša okrog 200.000 švedskih kron mesečno (približno 23.000 evrov). Ta znesek morajo Švedi namreč plačati, če želijo slovenskega zvezdnika videti v dresu drugoligaškega kluba. Ker gre za drugorazreden klub, bo Kopitarja pogodba vezala le za obdobje, ko v Severni Ameriki poteka lock-out, v primeru konca le-tega, bi se napadalec lahko nemudoma vrnil v Los Angeles.

Kopitar je pred odhodom čez lužo že igral na Švedskem in sicer v dresu ekipe Sodertalje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.