Kopitar do točke, enako tudi Kralji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
La Kings so klonili po podaljšku. S 4:3 je bil boljši St. Louis Blues.
Oglej si celoten članek

Kralji iz Los Angelesa v zadnjem času kažejo blede predstave v severnoameriški ligi NHL. Zasedba slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja je doživela že štirinajsti poraz na zadnjih šestnajstih tekmah, na dvoboju v St. Louisu je po podaljšku klonila s 3:4.

Kalifornijska zasedba je dobro odprla tekmo. Po podaji 36-letnega Hrušičana, ki je v tej sezoni dosegel 15 golov in 25 asistenc, in Alexa Laferriereja je v peti minuti povedla po golu Šveda Adriana Kempeja, na 1:1 pa je v 13. minuti izenačil Nick Leddy.

V drugi tretjini sta obe ekipi dosegla po dva gola, za domače sta zadela Rus Pavel Bučnevič (27.) in Jordan Kyrou (33.), za goste pa Jaret Anderson-Dolan (26.), ta celo ob igralcu manj na ledu, in Phillip Danault (39.). V zadnji tretjini se mreži domačega vratarja Joela Hoferja in gostujočega Davida Ritticha nista zatresli, v začetku druge minute podaljška pa je gostiteljem zmago prinesel Brayden Schenn.

Los Angeles Kings so s 54 osvojenimi točkami trenutno na sedmem mestu v zahodni konferenci, enak izkupiček imajo tudi njihovi tokratni tekmeci. Vodilni Vancouver Canucks so zbrali 71, sledijo jim Colorado Avalanche s 67, Dallas Stars s 66, Winnipeg Jets s 65, Vegas Golden Knights s 64 in Edmonton Oilers s 59 točkami.

Zasedba iz mesta angelov bo naslednjo tekmo igrala v noči na četrtek, ko bo gostovala v Nashvillu. Plenilci so trenutno na devetem mestu v zahodni konferenci, kralji imajo točko več od njih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.