Koper poražen v Velenju

Foto: Žurnal24 celje_mijovic_502
V derbiju 7. kola MIK 1. lige so Celjani v gosteh premagali Gold Club (30:26). Škofjeločani zabeležili prvo zmago. Prešibki so bili Slovenjgradčani. V nedeljo tekma Gorenje : Koper.
Oglej si celoten članek
 

MIK 1. liga, 7. kolo

N. Gorica I. L. : Slovan 27:32
Prevent : Knauf I. 30:31
Rudar : J. Ormož 35:25
Sviš : Trimo 24:25
Gold Club : Celje 26:30
Gorenje - C. Koper 28:26

Varovanci Borisa Deniča so po polčasu sicer zaostajali za gol, a v drugem delu stopnjevali tempo igre in domov odnesli dve točki. Na lestvici so poskočili s petega na sedmo mesto, torej se nahajajo stopničko nižje od začrtanega cilja – uvrstitve v ligo za prvaka.

V soboto so bile na sporedu štiri tekme. Hrpelje, kjer je Gold Club gostil Celje P. L., so bile prizorišče derbija 7. kola. Aktualni državni prvaki so nastopili v okrnjeni zasedbi, brez prvega organizatorja igre Davida Špilerja in vratarja Aljoše Rezarja, a kljub temu iztržili zmago (30:26). Na celjski strani je zopet blestel Edvard Kokšarov, ki je Mustafi Torlu natresel 8 golov. "Kockarji" so s porazom zdrsnili na peto mesto. Pred njimi kljub visokemu porazu z Rudarjem še vedno ostaja Ormož (25:35).

Novinec v druščini najboljših Knauf Insulation je zabeležil letošnjo prvo zmago. Varovanci Jožeta Galofa so v gosteh tesno premagali slovenjegraški Prevent (31:30). Mladenič Jure Dolenec je bil z dvanajstimi goli najzaslužnejši za nov par točk, s katerim je škofjeloški klub na lestvici prehiel Sviš. Ta je v dolenjskem derbiju z minimalno gol razliko izgubil proti Trimu (24:25).

V nedeljski tekmi pa je v bil derbiju v Velenju Cimos Koper prvič v sezoni poražen. Gorenje je bilo boljše z 28:26. Koprčani so tako prvo mesto prepustili Celju PL.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.