Konec športne poti za štirikratno olimpijsko prvakinjo

Foto: Reuters Gregorin Domračeva Berger Soči 2014 olimpijske igre podelitev kolajne kolajna br
Poslavlja se šampionka zimskega športa.
Oglej si celoten članek

Izvrstna beloruska biatlonka Darja Domračeva je danes objavila konec tekmovalne poti. Štirikratna olimpijska prvakinja se je za slovo odločila, ker želi več časa posvetiti družini. Enaintridesetletna Domračeva, ki je poročena z norveško biatlonsko legendo in osemkratnim olimpijskim zmagovalcem Olejem Einarjem Bjoerndalnom, je oktobra 2016 sicer rodila hčerko Ksenijo.

"Ta odločitev je bila zelo premišljena. Je težka, ampak je konec moje športne poti," je na novinarski konferenci v Minsku povedala Domračeva in dodala: "Poskušala sem najti kompromis med skrbjo za otroka in poklicno kariero, a mi ni uspelo najti ustrezne rešitve."

Domračeva je edina biatlonka, ki je na enih olimpijskih igrah osvojila - v Sočiju 2014 - tri zlate kolajne v posamičnih disciplinah. Na letošnjih OI v Pyeongchangu je slavila še v štafeti.

Domračeva ima prav tako še bron z OI 2010 v Vancouvru in dva naslova svetovne prvakinje.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.