Konec niza nepremaganosti Olimpije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ljubljančani so v uvodnem krogu konferenčne lige na gostovanju v Nemčiji utrpeli prvi poraz po 17 zaporednih tekmah.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Olimpije so v 1. krogu konferenčne lige v gosteh izgubili pri nemškem Heidenheimu z 1:2 (0:1). Izbranci Victorja Sancheza bodo v 2. krogu 24. oktobra gostili Lask iz Linza.

Olimpija, ki drugič zapovrstjo igra v glavnem delu konferenčne lige, je v Nemčijo prišla z nizom 17 tekem brez poraza. A tudi ta dobra popotnica ni pomagala na gostovanju pri nemškem prvoligašu, ki ga že od leta 2007 vodi trener Frank Schmidt.

Njegovi izbranci, približno petkrat vrednejši od Olimpijinih po Transfermarktu, so bili v prvem polčasu precej boljši tekmec, v drugem pa je bila Olimpija bolj ali manj enakovredna, kljub golu in nekaj priložnostim pa vseeno ostala praznih rok.

Nemci so od začetka pritisnili in v šesti minuti kronali ta pritisk, potem ko so izigrali zeleno-bele, do strela je prišel Adrian Beck ter z dobrih 10 metrov ugnal Matevža Vidovška.

Ta si je nekaj minut pozneje privoščil napako in žogo podaril tekmecem v nevarni coni, a so njegovi soigralci preprečili najhujše. V 21. minuti je tudi Olimpija prišla do svojega prvega obetavnega poskusa, prosti strel z 20 metrov je izvedel Raul Florucz in skušal po tleh presenetiti domačega vratarja Kevina Müllerja, ki pa je bil pozoren.

Foto: Profimedia Kmalu zatem je moral iz igre pri Olimpiji poškodovani Reda Boultam, v 27. minuti pa je moral posredovati Vidovšek po prostem strelu domače ekipe. Ta je prevladovala na terenu, v 34. minuti pa tudi zatresla vratnico s strelom od daleč Lea Scienze. Malo zatem se je moral izkazati Vidovšek po novem strelu z razdalje, takrat je meril Omar Traore.

Ob koncu polčasa je še ljubljanska zasedba opozorila nase z nekaj napadi, predvsem v 41. in 44. minuti, ko je tudi neuspešno zahtevala enajstmetrovko, tik pred koncem pa je Jorge Silva slabo streljal z roba kazenskega prostora.

Čeprav je Olimpija odločneje začela drugi del, pa so bili Nemci tisti, ki so zlahka prihajali do strelov, hitro pa so tudi spet prevzeli pobudo. Po uri igre se je Olimpija začela spet prebujati, ena žoga je končala tudi v vratnici po poskusu Jorgeja Silve v 65. minuti.

V 77. minuti je ljubljanska zasedba izenačila v režiji dveh rezervistov, Marko Brest je podal z leve strani pred gol, Alex Blanco pa je iz bližine z glavo zadel v prazno mrežo.

Tri minute zatem je sodnik pokazal na enajstmetrovko, žoga je v zgornji del roke zadela Petra Agbo, tako da je v 83. z bele pike streljal Paul Wanner. Vidovšek je strel obranil, do odbite žoge pa je spet prišel 18-letni talent Heidenheima in zadel za 2:1.

Le nekaj trenutkov zatem je zaradi precej bolj očitne igre z roko sodnik znova gledal posnetek, a se takrat ni odločil za novo najstrožjo kazen v korist domače ekipe. Do konca sta obe moštvi še imeli nekaj strelov, ki pa niso bili posebej nevarni z izjemo Brestovega in Agustina Doffa že v 96. minuti.

Olimpija bo po Linzu v 3. krogu 7. novembra gostovala pri HJK v Helsinkih, v 4. krogu bo 28. novembra gostila severnoirski Larne, v 5. bo 12. decembra gostila Cercle Brugge, v 6. pa bo 19. decembra gostovala pri Jagiellonii, pri kateri igra slovenski branilec Dušan Stojinović.

* Stadion Voith-Arena, sodniki: Jorgji, Rexha, Cokaj (vsi Albanija).
* Strelci: 1:0 Beck (6.), 1:1 Blanco (77.), 2:1 Wanner (83.).
* Heidenheim: Müller, Theuerkauf (od 73. Föhrenbach), Siersleben, Mainka, Traore, Maloney, Leo Scienza, Dorsch (od 63. Schöppner), Beck (od 63. Wanner), Conteh (od 78. Kerber), Breunig (od 63. Pieringer).
* Olimpija: Vidovšek, Sualehe (od 88. Govea), Ristić, Ratnik, Silva, Boultam (od 25. Blanco), Doffo, Thalisson (od 46. Agba), Lucas, Florucz (od 74. Brest), Kojić (od 46. Muhamedbegović).
* Rumeni kartoni: Wanner, Scienza, Kerber; Thalisson, Agba.
* Rdeči karton: /.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.