Komaj 17-letna Slovenka v Atenah do dveh zlatih medalj

Foto: Instagram/Alja Bergauer
Foto: Instagram/Alja Bergauer
Alja Bergauer je bila v grški prestolnici dvakrat zlata!
Oglej si celoten članek

Slovenska tekmovalka v bowlingu Alja Bergauer je osvojila dve zlati kolajni na sredozemskem prvenstvu v Atenah. Komaj 17-letna Slovenka je prvo odličje najbolj žlahtnega leska osvojila v posamični konkurenci, drugo pa v dvojicah z Evo Krafogel.

Komaj 17-letna slovenska najstnica je v konkurenci 27 tekmovalk iz 15 držav zanesljivo zmagala s 1269 točkami, njeno povprečje doseženih točk pa je znašalo 211,50. Njena reprezentančna kolegica je na posamični tekmi zasedla 19. mesto (996/166).

Slovenska naveza pa je nato pokorila vso konkurenco v dvojicah, drugouvrščeno kombinacijo z Malte je ukanila za 95 točk.

Na moški posamični tekmi je Žiga Zalar (1294/215,67) zasedel sedmo, Milan Malek (1289/214,83) pa osmo mesto. Slovenca sta tekmovanje v dvojicah končala na osmem mestu (2394/199,50).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.