Kolajne Cesarjeve, Veitove in Kranjca

Foto: Žurnal24 Nina Cesar je vse bližje evropskemu vrhu na 800 metrov prosto. (Foto: STA)
Matija Kranjc je na SI v Pescari osvojil bronasto kolajno v metu kopja. Plavalka Nina Cesar je bila v plavanju na 800 prosto druga, Sabina Veit pa prav tako srebrna v teku na 200 metrov.
Oglej si celoten članek

Ljubljančan Matija Kranjc je na sredozemskih igrah v italijanski Pescari v finalu meta kopja osvojil bronasto odličje (77,82 m). Zmagal je Turek Fatih Avan (79,78 m). Mariborčanka Sabina Veit  pa je v finalu teka na 200 metrov osvojila srebrno odličje (23,45). Zmagala je Ciprčanka Eleni Artymata (23,16).

Plavalka Žita Gorenjke Radovljice Nina Cesar je na sredozemskih igrah v Pescari osvojila srebrno medaljo na 800 metrov prosto in s tem dosegla največji uspeh v karieri. Devetnajstletna Cesarjeva je z 8:31,26 za več kot pet sekund izboljšala tudi slovenski rekord Nike Karline Petrič (8:36,92), ki ga je slednja dosegla na lanskem MEP v Beogradu. Z dosežkom 8:20,78 je zmagala Italijanka Alessia Filippi, bron pa je osvojila Francozinja Ophelie Cyrielle Etienne (8:32,38).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.