Kojoti ugriznili Kralje

Foto: Žurnal24 Anže Kopitar Jesenice Olimpija
V noči s srede na četrtek je bilo v severnoameriški ligi NHL odigranih enajst tekem. Na led so stopili tudi Los Angeles Kings in Hrušičan Anže Kopitar in doživeli vnovičen, enajsti poraz v sezoni. S 4:1 so bili boljši Phoenix Coyotes.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Montreal : New York I. 4:1
Atlanta : Washington 5:1
Philadelphia : Carolina 6:3
Florida : Columbus 5:2
Ottawa : Buffalo 2:4
New Jersey : Pittsburgh 2:1
New York R. : Tampa Bay 2:1
St. Louis : Detroit 0:3
Vancouver : Minnesota 4:2
Anaheim : Dallas 1:2
Los Angeles : Phoenix 1:4

Hokejisti moštva Los Angeles Kings se še vedno niso skobacali s smrtne postelje. Doživeli so že četrti zaporedni poraz v sezoni in trenutno so na predzadnjem mestu pacifiške skupine. Krizi še kar ni videti konca, saj so jih s 4:1 na domačem ledu v Stamples Centru ugnali Phoenix Coyotes , zadnjeuvrščeno moštvo te divizije.

"Očitno je, da ne moremo priti do ugodnih strelov. V tem trenutku je vse skupaj zelo žalostno, saj nikakor ne moremo zadeti," je bil po tekmi razočaran napadalec Anže Kopitar . Obračun je zaznamoval Phoenixov vratar Ilyja Bryzgalov , ki se je po nedavnem prihodu v moštvu odlično znašel. Zbral je 28 obramb in bil najzaslužnejši za visoko zmago Kojotov . Z dvema goloma je vidno vlogo odigral tudi Michael York , poleg njega sta zadela še Niko Kapannen in Shane Doan . Kraljevo čast je rešil Matt Moulson .


Zach Parise (desno) © AFP

 
V lokalnem derbiju je ekipa New Jersey Devils z 2:1 ugnala moštvo Pittsburgh Penguins . Igralec tekme je bil s 25 obrambami vnovič Martin Brodeur , ki je dosegel 501 zmago v karieri in potrebuje še 50 zmag za izenačitev rekorda, ki si ga lasti Patrick Roy . Druga "zvezda" večera je bil z dvema goloma Zach Parise . Prvega je zadel v prvi tretjini, drugega pa v drugi minuti zadnje. Deset minut pred koncem je Jevgenij Malkin znižal na 1:2, vendar je Pingvinom za preobrat zmanjkalo časa.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.