"Ko sem s Tadejem, sem bolj motiviran. Lahko umrem za druge."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Domen Novak: "Moja največja kakovost je, da lahko 'umrem' za druge kolesarje."
Oglej si celoten članek

Tadej Pogačar je resnično blestel v letu 2024, kot tretji v zgodovini je v moški konkurenci prišel do trojne krone (zmage na Giru, Touru in SP), osvojil je dva spomenika kolesartsva (Liege - Bastogne - Liege in Lombardija), dobil pa tudi dirko po Kataloniji, Starde Bianche in Veliko nagrado Montreala. Do uspehov so mu pomagali zvesti pomočniki, med njimi je bil izjemen tudi Domen Novak.

"Moja največja kakovost je, da lahko 'umrem' za druge kolesarje," je v pogovoru za Rouleur dejal 29-letni kolesar.

Foto: Profimedia Domen Novak

"V korist drugih lahko pokažem boljšo predstavo, kot pa, če bi dirkal zase. Takšen sem. Včasih preprosto moram reči: 'fu..., Tadej, to je moj maksimum danes, ne morem narediti več'. Ko sem s Tadejem, sem bolj motiviran. Je najboljši kolesar na svetu, moj dober prijatelj in uživava v času, ki ga prebijeva skupaj," je še dodal Novak.

Prav Pogačar je igral ključno vlogo, da se je pridružil ekipu UAE Team Emirates: "Po Giru 2020 me je poklical in dejal, da bi me rad imel v svojem moštvu. Rekel mi je, da potrebuje takšnega kolesarja in da je UAE drugačen kot ekipa Bahraina. Resnično sem zelo, zelo vesel, da sem podpisal. V prvem letu sicer nisem veliko kolesaril z njim, letos pa je bilo tega več, dobro se poznava. Pogosto je 'na mojem kolesu' in ni mi treba pogledati nazaj, preprosto vem, da je tam. Enako razmišljava, na primer, kdaj je potrebno biti na čelu, vedno mi sledi."

Foto: Profimedia Tadej Pogačar in Domen Novak

Novak je letos sodeloval tudi pri Pogačarjevih zmagah na Giru in svetovnem prvenstvu: "Tadej in ekipa, vsi so zadovoljni, ko pomagam. Po dirkah je zelo hvaležen, gre za izjemnega vodjo. Ko je 'šef' srečen, sem srečen tudi jaz. Ko se z moštvenimi menedžerji pogovarjamo o novih pogodbah, nas Tadej pohvali in nam s tem pomaga. Tudi po vsaki zmagi poskrbi za darila vsem članom ekipe."

"Tako srečnega, kot je to bil po zmagi na svetovnem prvenstvu, ga še nisem videl. Izjemno sem ponosen, da sem bil del njegovega moštva. Ko pomislim na Giro, Tour in SP, razmišljam o tem, da sem bil zraven pri dveh tretjinah njegovih podvigov. Sem le eden izmed ostalih kolesarjev. To so moje sanje. Vem, da ne morem sanjati o zmagi na Touru, a ko mu lahko pomagam in sem zraven, je majhen del te zmage tudi moj. Mislim, da sem se pravilno odločil, ko sem se pridružil ekipi UAE. To je moja sanjska služba, uživam v njej in sem super zadovoljen." 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.