Kljub zmagi koncert žvižgov

Foto: Žurnal24 Brazilci so s prikazanim razočarali, a kljub temu premagali Urugvaj.
Brazilci so v četrtem krogu južnoameriških kvalifikacij za SP leta 2010 še enkrat več razočarali z igro, a kljub temu v Sao Paulu izvlekli zmago proti Urugvaju (2:1). Paragvaj in Čile sta bila prepričljivejša.
Oglej si celoten članek

Veliko prepričljivejša sta bila Paragvaj, ki je v gosteh s 3:0 odpravil Čile, in Ekvador, ki je doma s 5:1 nadigral Peru. Karioke so s precej sreče prišle do svoje druge zmage v teh kvalifikacijah. Urugvajci so bili boljši tekmec in so imeli veliko priložnosti za zmago. "Na tekmi, kjer je bil najboljši igralec brazilski vratar, je popolnoma jasno, kdo je igral bolje," je po tekmi dejal selektor Urugvaja Oscar Tabarez. Njegovim varovancem je nekaj časa zelo dobro kazalo, saj je že v osmi minuti zadel veteran Sebastian Abreu. Zatem so Urugvajci nanizali številne priložnosti, a Luis Fabiano je tik pred koncem polčasa poskrbel za nepričakovano izenačenje. V drugem polčasu so gostje plačali davek "atomskega" prvega dela, kar je v 65. minuti z drugim golom na tekmi spet izkoristil napadalec Seville Luis Fabiano.

Brazilski selektro Dunga verjame v izboljšanje brazilske igre. © AFP

 
"V prvem polčasu res nismo igrali dobro, toda včasih si moštvo težko opomore. Zagotovo bomo izboljšali svojo igro, uvedba kakšnih sprememb pa bi bila v tem trenutku povsem nesmiselna. Ostati moramo mirni, samozavestni in postopno odpraviti napake," je pojasnil brazilski selektor Dunga , ki je v drugem polčasu ob koncertu žvižgov zamenjal tudi zvezdnika Barcelone Ronaldinha, zadovoljen pa ni bil niti s predstavo Kakaja ali Robinha .

Paragvajci so se z zmago v Čilu prebili na vrh lestvice. Največ zaslug za to ima dvakratni strelec branilec Paulo da Silva , za 1:0 pa je že v 23. minuti poskrbel napadalec mehiške ekipe Club America Salvador Cabanas . Že pred tem je Ekvador pod vodstvom novega selektorja Sixta Vizueteja v derbiju začelja na domačem terenu kar petkrat premagal perujskega vratarja. Šov je začel Walter Ayovi (zadel je tudi v 47. minuti), nadaljevala sta ga Ivan Kaviedes in Edison Mendez , ki ga je v 61. minuti s petim ekvadorskim golom tudi končal. Častni zadetek za Peru je zabil Andres Mendoza .

Že v torek je Venezuela premagala Bolivijo s 5:3, Kolumbija pa Argentino z 2:1. Južna Amerika bo sicer imela na SP 2010 v Južnoafriški republiki vsaj štiri predstavnike. Peta ekipa južnoameriških kvalifikacij se bo za dodatno mesto na SP v dodatnih dvobojih merila s predstavnikom Severne in Srednje Amerike ter Karibov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.