Kitajski najstnik šokiral in navdušil

Foto: Profimedia Juncheng Shang.
Foto: Profimedia Juncheng Shang.
Finale turnirja v Chengduju med domačinom Shangom in Italijanom Musettijem se je razpletel drugače od pričakovanj večine.
Oglej si celoten članek

Devetnajstletni Kitajec Juncheng Shang je poskrbel za navdušenje domačega občinstva na teniškem turnirju v Chengduju. V finalu je premagal prvega nosilca Italijana Lorenza Musettija in prišel do prvega naslova ATP v karieri.

Kitajec je bil v finalu boljši po uri in 41 minutah igre s 7:6 in 6:1. Shang je za naslov prejel 160.000 evrov, na svetovni lestvici pa se bo zavihtel najvišje doslej, na 52. mesto.

Musetti (22 let, 18. na lestvici ATP) je tretjič letos po Umagu in Queens Clubu finale zapustil razočaran. Tako ostaja pri dveh lovorikah, ki jih je osvojil 2022 v Neaplju in Hamburgu.

Chengdu, ATP 250 (1,05 milijona evrov), finale:

Juncheng Shang (Kit) - Lorenzo Musetti (Ita/1) 7:6(4), 6:1

dezurni@styria-media.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.