Kimi in Lotus spet stremita k istemu cilju

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanska ekipa Lotus je zatrdila, da so finančne težave, zaradi katerih je prišlo do poslabšanja odnosa s Kimijem Räikkönenom, zdaj stvar preteklosti.
Oglej si celoten članek

Lotus in Kimi Räikkönen sta osredotočena samo na dirkanje, sporoča britanska ekipa, ki se je s finskim dirkačem uspela dogovoriti o dokončanju letošnje sezone.

Räikkönen je nekaj časa grozil, da ne bo nastopil na zadnjih dveh dirkah v letu 2013, s pogovori v Abu Dabiju pa je z ekipo našel skupni jezik. ''V Abu Dabiju smo se pogovorili o tem, kam gremo in kako bomo tja prišli,'' je povedal šef ekipe Eric Boullier in dodal: ''Osredotočeni smo na dober rezultat v Austinu, potem pa se bomo osredotočili na dober rezultat v Braziliji.''

Dogovor sprejet, denarja še ni

Pri Lotusu so upali, da bo podjetje Quantum Motosports, ki je kupilo 35-odstotni delež ekipe, poplačalo dolgove finskemu dirkaču, vendar bo moral Kimi še nekoliko počakati. Omenjeno podjetje naj bi denar za Räikkönena nakazalo že v začetku tedna, vendar Finec denarja ni prejel. Pri Lotusu zatrjujejo, da bo vse urejeno v nekaj dneh.

''Ni skrivnost, da se v Enstonu veliko dogaja, saj imamo ogromno dela, če želimo ekipi zagotoviti prihodnost. Vse skupaj se ne premika tako hitro, kot bi si želeli, vendar pritiskamo naprej. Če odmislimo dogajanje v zakulisju, je glavno to, da imamo močan dirkalnik in ciljamo na najboljši možen rezultat na preostalih dirkah v sezoni 2013,'' je zaključil Boullier.

Räikkönen po koncu sezone zapušča Lotus in bo prihodnje leto dirkal pri Ferrariju ob Špancu Fernandu Alonsu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.