Kiel, C. Real ali Montpelier?

Foto: Žurnal24
Rokometaši velenjskega Gorenja bodo v torek ob 12. uri na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju dobili tekmece v osmini finala evropske Lige prvakov. Kandidati so tri vrhunske ekipe.
Oglej si celoten članek

Možni nasprotniki Gorenja so igralci francoskega Montpellierja, španskega Ciudad Reala in nemškega Kiela, ki so v prvem delu Lige prvakov v svojih skupinah osvojili prvo mesto.

Prve tekme osmine finala bodo na sporedu med 24. in 28. marcem, povratne pa med 31. marcem in 4. aprilom.
Med evropsko elito v letošnji sezoni ima največ predstavnikov Španija (4), sledita ji Nemčija (3) in Danska (2), po en klub v osmini finala pa ima sedem držav: Slovenija, Francija, Madžarska, Rusija, Poljska, Hrvaška in Romunija.

Šestnajst klubov je na osnovi uvrstitve v skupinskem delu tekmovanja razdeljenih v štiri bobne. V prvem so zmagovalci štirih skupin, v drugem drugouvrščeni, v tretjem moštva, ki so osvojila tretje mesto, v zadnjem – v katerem je tudi Gorenje – pa četrtouvrščeni iz posameznih skupin. Žrebanje bo potekalo tako, da se bodo pomerili klubi iz bobnov 1 in 4 ter iz bobnov 2 in 3.

Edina omejitev pri žrebanju je, da se ne morejo pomeriti moštva, ki so med seboj igrala že v prvem delu tekmovanja. To pomeni, da se Gorenje ne more pomeriti z zmagovalcem v skupini B – madžarskim Veszpremom, tako da so možni nasprotniki Velenjčanov najboljši v preostalih treh skupinah: Montpellier, Ciudad Real in Kiel. Klubi iz bobnov številka 1 in 2 imajo prednost povratne tekme na domačem igrišču, kar pomeni, da bo Gorenje prvo tekmo osmine finala igralo v domači Rdeči dvorani, povratno pa v gosteh.

* Boben 1: Montpellier (Francija), Veszprem (Madžarska), Ciudad Real (Španija) in Kiel (Nemčija);
* Boben 2: Čehovski Medvedi (Rusija), Rhein-Neckar Löwen, HSV Hamburg (oba Nemčija) in Barcelona (Španija);
* Boben 3: Valladolid, Reale Ademar (oba Španija), Vive Targi Kielce (Poljska) in Croatia osiguranje Zagreb (Hrvaška);
* Boben 4: Constanta (Romunija), Gorenje Velenje (Slovenija), København in Kolding (oba Danska).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.