Kenyon Martin na Kitajsko ... Brez klavzule!

Foto: EPA
Foto: EPA
Od lockouta v ligi NBA je pobegnil še en košarkar – Denverjev Kenyon Martin se seli na Kitajsko k ekipi Xinjiang Flying Tigers. Za razliko od mnogih zvezdnikov, ki so se v tujino podali s posebno klavzulo, ki ob koncu lockouta dovoljuje povratek v ZDA, je Martin "obsojen" na igranje v kitajski ligi.
Oglej si celoten članek

Košarkar Denverja Kenyon Martin je podpisal enoletno pogodbo s kitajskim moštvom Xinjiang Flying Tigers. "K-Mart", kot imenujejo 206 centimetrov visokega Martina, se bo v ZDA vrnil šele po koncu kitajskega prvenstva, saj v njegovi pogodbi ni klavzule, ki bi mu omogočila, da bi se po koncu lockouta v severnoameriški ligi NBA vrnil v Denver.

Martin je tretji igralec moštva iz Kolorada, ki si je v času lockouta v NBA našel nove delodajalce. Pred njim sta to storila Italijan Danilo Gallinari, ki je podpisal za milansko Olimpio, medtem ko bo Ty Lawson zaigral za litovski Žalgiris. Triintridesetletni Martin je v minuli sezoni v povprečju dosegal 8,6 točke in 6,2 skoka na tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.