Kelti dali lekcijo Jezernikom

Foto: Žurnal24 Cheerleaders
Zgodovinski derbi med Los Angeles Lakersi in Boston Celticsi so z večjo lahkoto kot nekoč dobili košarkarji Bostona (110:91). Vujačič in Udrih brez uspeha.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Sacramento : Phoenix 102:117
L. A. Lakers : Boston 91:110
New York : Chicago 83:100
Portland : Philadelphia 76-ers 97:72
Denver : Golden 95:105
San Antonio : Memphis 111:87

Phoenixova številka ena v obeh pomenih besede Amare Stoudemire (31 točk, 17 skokov) je spet eksplodiral za zmago Phoenixa , ki je bil tokrat pretežak zalogaj za Sacramento Kingse , kjer igra Slovenec Beno Udrih . Kralji so v igri za zmago sicer ostali do zadnjih dveh minut tekme, a so v ključnih trenutkih popustili in dovolili, da so Sonca naredila delni izid 12:0, kar je Kralje na koncu stalo zmage. Poraz Sacramenta niti ni tako presenetljiv, saj je bolniški seznam ekipe nezavidljivo dolg. Na njem so še vedno vodja moštva Mike Bibby , prvi strelec Kevin Martin in od nedavnega tudi Ron Artest . "Težave bomo morali preprosto pozabiti. Ne sme nas skrbeti, če izgubljamo. Moramo se osredotočiti na svoje naloge in začeti zmagovati," luč na koncu predora išče sinočnji prvi strelec Sacramenta Francisco Garcia (30 točk). Udrih je tokrat ostal nekoliko skromnejši. Dosegel je šest točk in štiri asistence. Njegova ekipa je na predzadnjem mestu pacifiške skupine, medtem ko je Phoenix prvi.

Amare Stoudemire je blestel za zmago Phoenixa nad Sacramentom. © Action Images

 
V isti skupini pa je bila odigrana še ena zanimiva tekma, na kateri je Los Angeles gostil Boston . Tekmovalni naboj ni bil tisti pravi za časa osemdesetih, ko sta se pod obroči ruvala Larry Bird in Michael Johnson , saj je Boston z veliko lahkoto zmagal (110:91). Kelti so v vodstvo prešli v prvi četrtini in ga do konca niso več izpustili. Največja "krivca" za to sta bila Paul Pierce in Kevin Garnett . Prvi se je ustavil pri 33, drugi pa pri 22 točkah. Ray Allen je spet ostal skromen, saj je dosegel 16 točk. Drugi strelec lige, igralec Los Angelesa Kobe Bryant , je z 22 točkami pokvaril svojo statistiko (v povprečju doseže 27,3 točke na tekmo). Saša Vujačič je v dobrih sedmih minutah dosegel tri asistence. Boston z zmago še naprej ostaja najboljša ekipa lige, medtem ko L. A. zaseda drugo mesto v pacifiški skupini.

Za lep dosežek so to noč poskrbeli košarkarji Portlanda , ki so zabeležili trinajsto zaporedno zmago. Tokrat je padla Philadelphia (97:72), kjer si je novo gnezdo pred kratkim našel Hrvat Gordan Giriček , ki pa priložnosti ni dobil. Pri Portlandu je bil najbolje razpoložen Brandon Roy , ki je dosegel 22 točk. Stezosledci (deveta ekipa lige) so na drugem mestu severozahodne skupine, moštvo 76ers pa je predzadnje v atlantski diviziji.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.