Kek seznamu povabljenih igralcev dodal še eno ime

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Bližnji reprezentančni akciji se bo pridružil tudi vezist Kopra Sandro Jovanović.
Oglej si celoten članek

Slovenska nogometna reprezentanca danes na Brdu pri Kranju začenja priprave na tekmi lige narodov na Norveškem in v Kazahstanu. Selektor Matjaž Kek je seznamu povabljenih zaradi težav s poškodbami dodal 26. igralca.

Vabilo je dobil vezist Kopra Sandro Jovanović, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Jovanović je prvič vpoklican v slovensko člansko izbrano vrsto. Vpoklic je sicer dočakal že januarja, ko so reprezentanco sestavljali večinoma igralci iz Prve lige Telemach, vendar je takrat pot v ZDA zaradi bolezni na koncu izpustil.

Liga narodov Kek posegel po spremembah: "To so trenutki, v katerih vidiš karakter"

Slovenija se bo z Norveško pomerila v četrtek ob 20.45, s Kazahstanom pa v nedeljo oktobra ob 15. uri po slovenskem času. Do konca lige narodov sta potem še dve novembrski preizkušnji, in sicer bodo Kekovi izbranci 14. novembra gostili Norveško, 17. novembra pa bodo gostovali v Avstriji.

Na lestvici sta po prvih dveh krogih na vrhu skupine B3 Slovenija in Norveška s po štirimi točkami, Avstrija in Kazahstan imata po eno.

Liga narodov Håland proti Sloveniji kapetan, Ødegaard še daleč

Seznam za Norveško in Kazahstan:
- vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Matevž Vidovšek (Olimpija), Igor Vekić (Vejle);
- branilci: Kenan Bajrić (Slovan Bratislava), Jure Balkovec (Alanyaspor), Jaka Bijol (Udinese), Erik Janža (Gornik Zabrze), Petar Stojanović (Salernitana), Vanja Drkušić (Crvena zvezda), David Zec (Celje), Sven Šoštarič Karič (Pari Nižnij Novgorod);
- vezisti: Josip Iličić (Maribor), Sandi Lovrić (Udinese), Timi Max Elšnik (Crvena zvezda), Jasmin Kurtić (Südtirol), Tomi Horvat (Sturm Gradec), Jan Mlakar (Pisa), Adam Gnezda Čerin (Panathinaikos), Jan Repas (Maribor), Dejan Petrovič (Rijeka), Sandro Jovanović (Koper);
- napadalci: Andraž Šporar (Panathinaikos), Benjamin Šeško (Leipzig), Žan Vipotnik (Swansea), Žan Celar (QPR), Blaž Kramer (Konyaspor).

Iz kluba sporočili Kek izgubil pomembnega aduta: "Huda poškodba ključnega igralca"

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.