Kek izgubil pomembnega aduta: "Huda poškodba ključnega igralca"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Gorenc Stanković mora po poškodbi roke na večtedensko okrevanje.
Oglej si celoten članek

Slovenska nogometna reprezentanca bo 10. in 13. oktobra igrala naslednji dve tekmi v ligi narodov, ko bo gostovala na Norveškem in v Kazahstanu. Selektor Matjaž Kek bo v kratkem razkril seznam igralcev za omenjena obračuna, a na njem zaradi poškodbe ne bo Jona Gorenca Stankovića.

Obrambno naravnani vezist in kapetan graškega Sturma si je na tekmi avstrijskega prvenstva proti Linzu poškodoval roko in bo po poročanju avstrijske tiskovne agencije Apa moral na operacijo. Okrevanje bo trajalo približno deset tednov.

"Po Gregoryju Wüthrichu je to naslednja huda poškodba ključnega igralca," je pojasnil športni direktor avstrijskega prvaka Andreas Schicker in dodal: "Jon je za nas izjemno pomemben - pogrešali ga bomo tako športno kot osebno. Trenutno je najpomembnejše, da bo spet ozdravel, potem pa sem prepričan, da nam bo kmalu spet na voljo v polni moči."

Foto: Profimedia Jon Gorenc Stanković

28-letni slovenski defenzivni vezist (ali tudi branilec) je sicer redni član slovenske reprezentance vse od svojega debija oktobra 2020 (prijateljska tekma s San Marinom). V slabih štirih letih je za slovensko reprezentanco zbral 29 nastopov ter prispeval en zadetek (na prijateljski tekmi z Gibraltarjem).

Nastopil je tudi na vseh štirih tekmah slovenske reprezentance na minulem Euru, ko je v igro vsakič vstopil v drugem polčasu, vse skupaj pa je za Slovenijo na evropskem prvenstvu zbral 94 minut. V letošnji ligi narodov pa je tekmo z Avstrijo gledal s klopi, medtem ko je proti Kazahstanu igral zadnjih 25 minut tekme.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.