Kek brez presenečenj

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je v petek objavil seznam nogometašev, na katere računa na prijateljski tekmi proti Belgiji, ki bo 10. avgusta v Stožicah. Štajerski strokovnjak s spiskom 22 nogometašev ni presenetil.
Oglej si celoten članek

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam igralcev, na katere bo računal 10. avgusta, ko bo Kekova četa v Stožicah z začetkom ob 20.45 igrala prijateljsko tekmo z Belgijo.

Slovenska reprezentanca se bo v nedeljo zbrala na Brdu pri Kranju, v sredo pa jo čaka zadnja pripravljalna tekma pred nadaljevanjem kvalifikacij. Selektor je za tokratno akcijo vpoklical dobro preverjen kader, v dvaindvajseterici je novinec le nekdanji igralec Triglava in Maribora Miral Samardžić, ki si zdaj nogometni kruh služi v Moldaviji. V kadru težav zaradi poškodb ni, nekoliko vprašljiv je le Matej Mavrič Rožič, ki ima težave z gležnjem.

Slovenci bodo prvi skupni trening opravili že v nedeljo v Kranju, uradni trening pred tekmo pa bo v ponedeljek ob 18.30 na Stožicah.

Glede na trenutni potek prodaje vstopnic v Nogometni zvezi Slovenije pričakujejo vsaj 10 tisoč obiskovalcev, kar pomeni, da bo imela slovenska reprezentanca kljub poletnemu času tudi na zadnji tekmi pred odločilnima tekmama z Estonijo in Italijo odlično podporo s tribun.

Slovenci so se z Belgijci, trenutno 37. reprezentanco na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Slovenija je 22.), doslej pomerili le enkrat, in sicer 11. februarja v Genku, kjer so gostitelji na prijateljski tekmi slavili z 2:0. Takrat je oba gola zabil branilec Daniel Van Buyten, ki je tudi tokrat v postavi.

Za Slovenijo bo to zadnji preizkus pripravljenosti pred nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012, v katerih jo najprej čaka tekma z Estonijo v Stožicah (2. septembra) in nato še obračun z Italijo v Firencah (6. septembra). Zadnjo tekmo kvalifikacij bodo Kekovi izbranci igrali 11. oktobra v Mariboru proti Srbiji.

Seznam selektorja Matjaža Keka za prijateljsko tekmo proti Belgiji:

Vratarji: Handanović Samir (Udinese), Handanović Jasmin (Maribor), Belec Vid (Crotone)

Obrambni igralci: Brečko Mišo (Köln), Cesar Boštjan (Chievo), Ilić Branko (Lokomotiva Moskva), Jokić Bojan (Chievo), Mavrič Rožič Matej (Superfund), Šuler Marko (Gent), Samardžić Miral (Sheriff Tiraspol)

Zvezni igralci: Bačinović Armin (Palermo), Birsa Valter (Genoa), Iličić Josip (Palermo), Kirm Andraž (Wisla Krakow), Koren Robert (Hull City), Radosavljević Aleksander (ADO Den Haag), Vršič Dare (Olimpija Ljubljana)

Napadalci: Dedić Zlatko (Bochum), Ljubijankić Zlatan (Gent), Novaković Milivoje (Köln), Matavž Tim (Groningen), Pečnik Nejc (Krylya Sovetov)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.