Kdo bo kapetan slovenske reprezentance? Za Mohoriča ni dvoma

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Matej Mohorič je prepričan, da bo imel vlogo kapetana v slovenski reprezentanci na cestni dirki svetovnega prvenstva Tadej Pogačar.
Oglej si celoten članek

Čeprav je z odpovedjo nastopa Mateja Mohoriča doživela precejšen udarec, bo kolesarska reprezentanca Slovenije na cestni dirki svetovnega prvenstva v Zürichu s Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem vseeno imela vlogo enega izmed glavnih favoritov za mavričasto majico svetovnega prvaka.

A četudi Pogačar in Roglič med strokovnjaki oba veljata za dva izmed glavnih favoritov dirke (na stavnicah je Pogačar prvi, Roglič pa najpogosteje peti favorit dirke), Matej Mohorič vztraja, da ima slovenska reprezentanca enega nespornega kapetana za cestno preizkušnjo.

Še preden je v sredo sporočil, da mora zaradi poškodbe odpovedati svoj nastop, je v pogovoru za Cyclingnews jasno pokazal na slovenskega kapetana. "S Tadejem Pogačarjem se v Zürich odpravljamo z enim jasnim ciljem. Sam bom zanj naredil vse v svoji moči. Mislim, da si Tadej to zasluži," je v dneh pred odpovedjo za najslovitejšo spletno stran s kolesarskimi novicami izjavil Mohorič.

Foto: Profimedia Matej Mohorič

"Mislim, da bo v prihodnosti prišel trenutek, ko bo tudi Tadej pomagal komu drugemu iz reprezentance, če bo nekomu drugemu trasa bolj ustrezala. Zato mislim, da je pomembno, da držimo skupaj in poizkušamo zmagati na svetovnem prvenstvu, kar Sloveniji ni še nikdar uspelo," je Mohorič pojasnil, da bo ekipa delala za Pogačarja, ker mu izmed vseh kolesarjev trasa preprosto najbolj ustreza.

Mohorič je sicer kasneje, po pogovoru za Cyclingnews, svoj nastop na svetovnem prvenstvu odpovedal, potem ko mu ni uspelo pravočasno zaceliti poškodb, ki jih je utrpel pri padcu na ogledu proge dirke po makadamu v Gironi.

A kljub Mohoričevi odsotnosti (v reprezentanci ga bo zamenjal Matic Žumer) Slovenija z Rogličem in predvsem Pogačarjem ostaja glavni favorit za mavričasto majico. Če bi Tadeju resnično uspelo postati svetovni prvak, bi postal šele tretji kolesar v zgodovini, ki bi se v enem letu dokopal do trojne krone kolesarstva - Gira, Toura in svetovnega prvenstva. V nedeljo bomo videli, če se lahko pridruži Eddyju Merckxu in Stephenu Rochu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:30 26. September 2024.

    Seveda mu je vse jasno. Predvsem pa računa, da ga bo Pogačar spravil v UAE. Samo, da Pogačar ni Roglič, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.