Kdaj in kje boste stiskali pesti?

Foto: Žurnal24 Na svetovnem veslaškem prvenstvu na Bledu bomo videli tudi Iztoka Čopa. (Foto: c
Vas zanima, kje boste v letu 2011 stiskali pesti za slovenske športnike? Potem je naslednji članek kot nalašč za vas, saj vsebuje spisek nekaterih pomembnejših športnih tekmovanj v prihodnjem letu.
Oglej si celoten članek

Veslaško svetovno prvenstvo na Bledu bo osrednji športni dogodek na slovenskih tleh v letu 2011, ljubitelje športa pa bodo gotovo pritegnile mnoge druge prireditve po svetu, kot je evropsko prvenstvo v moški košarki v Litvi ali pa svetovni prvenstvi v atletiki v južnokorejskem Daeguju in alpskem smučanju v nemškem Garmisch-Partenkirchnu.

Konkurenca v športnih panogah je iz leta v leto vse bolj ostra, letos pa bo še posebej izostrena, saj bodo športnice in športniki v predolimpijskem letu lovili norme za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Londonu leta 2012. A slovenske športnice in športniki se ne bodo potegovali le za nastop na OI, nogometaši računajo, da se bodo prek kvalifikacij prebili na evropsko prvenstvo na Poljskem in v Ukrajini leta 2012, rokometaši na evropsko prvenstvo v Srbiji leta 2012 ...

Veslaško svetovno prvenstvo na Bledu (od 28. avgusta do 4. septembra) bo največji športni dogodek v naši državi v letu 2011. V zimskih športih se bodo najboljše alpske smučarke na svetu ponovno zbrale v Mariboru (15. in 16. januarja), alpski smučarji v Kranjski Gori (5. in 6. marca), v le streljaj oddaljeni Planici bodo sklepne tekme za svetovni pokal v smučarskih skokih (od 17. do 20. marca). Tacen bo vnovič gostil slalomske tekme za svetovni pokal v kajaku in kanuju na divjih vodah (od 24. do 26. junija), Bovec pa v spustu (18. in 19. junija).

V dvoranskih športih bodo največ zanimanja vzbudili atleti na EP v Parizu (od 4. do 6. marca), hokejisti na SP na Slovaškem (od 29. aprila do 15. maja), košarkarji na EP v Litvi (od 31. avgusta do 18. septembra), odbojkarji na EP v Avstriji in na Češkem (od 9. do 18. septembra), plavalce decembra čaka EP v 25-metrskih bazenih, ki bo tokrat v poljskem Szczeczinu (od 8. do 11. decembra).

Pestro bo tudi v drugih športnih panogah: SP v nordijskem smučanju v Oslu (od 23. februarja do 6. marca), SP v biatlonu v Hanti Mansijsku (od 3. do 13. marca), poletno SP v plavanju in vodnih športih v Šanghaju (od 16. do 31. julija), SP v atletiki v Daeguju (od 27. avgusta do 4. septembra), SP v slalomu na divjih vodah v Bratislavi (od 7. do 11. septembra). Seveda v predolimpijskem letu ne bo manjkalo niti drugih prvenstev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.