Kazen Ibrahimoviću zaradi stavniških poslov

Foto: Epa
Foto: Epa
Evropska in mednarodna nogometna zveza tovrstno dejavnost prepovedujeta.
Oglej si celoten članek

Krovna evropska nogometna zveza Uefa je švedskemu zvezdniku Zlatanu Ibrahimoviću zaradi njegove vpletenosti v stavniške posle danes izrekla 50.000 evrov kazni. Uefa je kazen utemeljila s kršenjem disciplinskega pravilnika, poleg globe pa bo moral švedski zvezdnik tudi prodati svoj delež v stavniškem podjetju.

Kazen je sad preiskave, ki so jo pri Uefi sprožili konec aprila. Takrat je švedski časnik Aftonbaldet razkril, da ima gospodarska družba na Malti, v kateri je nogometaš AC Milana eden od vlagateljev, deset odstotkov delnic ene izmed stavnic.

Pustil pečat Italija žaluje, umrla je prava legenda

Evropska in mednarodna nogometna zveza pa prepovedujeta igralcem finančno korist od stavnic oziroma dejavnost, povezano s stavnicami. Zato je Uefa napovedala preiskavo o domnevnih kršitvah pravilnikov, ki se je danes končala z izrekom kazni.

Finančno kazen pa bo moral plačati tudi njegov klub Milan, zaradi vpletenosti svojega igralca v takšne posle bo tudi klub odštel 25.000 evrov kazni, dobil pa je tudi opozorilo disciplinske komisije Uefe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.