Katanec svojo izbrano vrsto popeljal v izločilne boje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Katančev Uzbekistan v osmino finala azijskega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Na azijskem nogometnem prvenstvu v Katarju bodo danes zadnji, tretji krog skupinskega dela odigrali v skupinah B in C. Reprezentance v skupini B so svoje delo že opravile. Avstralija, ki si je že pred današnjo tekmo zagotovila osmino finala, je z Uzbekistanom slovenskega selektorja Srečka Katanca remizirala 1:1. S tem je napredoval tudi Uzbekistan.

Avstralci so s sedmimi točkami končali na vrhu skupine B, Katančev Uzbekistan pa je po današnjem remiju zbral pet točk. Na drugi tekmi je Sirija z 1:0 premagal odpisano Indijo (0 točk) in je na tretjem mestu pri štirih točkah. Sirija se je sicer v osmino finala prebila kot ena izmed najboljših tretjeuvrščenih ekip.

Avstralci so povedli ob koncu prvega polčasa ko je najstrožjo kazen izkoristil Martin Boyle. Točko Katančevim varovancem je v 78. minuti priigral Azizbek Turgunbojev.

Foto: Profimedia Srečko Katanec

Za Sirijo je odločilni gol na dvoboju z Indijo v 76. minuti dosegel Omar Kharbin.

V skupini C je bil že pred tem med 16 najboljših uvrščen Iran, ki ga je tokrat čakala tekma z Združenimi arabskimi emirati. Iranci so zmagali z 2:1, potem ko je dvakrat zadel Mehdi Taremi (26., 65.). Pri ZAE so v 64. minuti zapravili najstrožjo kazen, v sodniškem dodatku pa le kozmetično popravili izid, a je bil ta popravek odločilen za končno drugo mesto.

Palestina je namreč proti Hongkongu na drugem obračunu skupine slavila s 3:0, a bila ob točkovnem izenačenju vseeno slabša od ZAE po danih in prejetih zadetkih. Kljub vsemu se je kot ena najboljših tretjeuvrščenih prebila med 16.

V osmini finala so tako že Avstralija, Uzbekistan, Katar, Iran, Irak, Savdska Arabija, Tadžikistan, Sirija, Združeni arabski emirati in Palestina.

V izločilne boje se sicer uvrstijo prvo- in drugouvrščene ekipe iz šestih skupin ter štiri najboljše tretjeuvrščene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.