Kata in Kveta gladko v finale Wimbledona

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Katarina Srebotnik bo v ženskih dvojicah zaigrala v finalu grand slama v Wimbledonu.
Oglej si celoten članek

Katarina Srebotnik je v paru s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta drugi nosilki, v polfinalnem dvoboju ženskih dvojic na grand slamu v Wimbledonu gladko s 6:3 in 6:1 po uri in petih minutah igre ugnala Indijko Sanio Mirzo in Rusinjo Jeleno Vesnino. V finalu se bo slovensko-češka naveza pomerila z boljšim parom iz obračuna med nemško-avstralsko dvojico Sabine Lisicki/Samantha Stosur ter novozelandsko-tajsko kombinacijo Marina Eraković/Tamarine Tanasugarn.

Srebotnikovi je z uvrstitvijo v finale dvojic tako uspelo vsaj ponoviti uspeh iz leta 2007. "Zelo sva zadovoljni z najino igro na travi že vse od turnirja v Eastbournu, kjer sva zmagali. Potrudili se bova, da enako formo prikaževa tudi jutri, ter da odneseva zmagovalni pokal domov. Odlično se počutiva in verjameva v najino zmago," je po uvrstitvi v finale povedala Srebotnikova. Po polfinalu na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu in četrtfinalu v Roland Garrosu se bosta Srebotnikova in Peschkejeva v sobotnem finalu potegovali za prestižno lovoriko. Za obe bi bil to prvi naslov v konkurenci ženskih dvojic na turnirjih za grand slam. Zmagovalni dvojici bo pripadel ček v vrednosti 250.000 angleških funtov.

Wimbledon, grand slam ženske dvojice, polfinale:

Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Slo/Češ/2) : Sania Mirza/Jelena Vesnina (Ind/Rus/4) 6:3, 6:1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.