Kar so počeli dekletu na zadnjem sedežu, še vedno dviguje prah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ruski dirkač se je zaradi sporne objave znašel v hudih škripcih.
Oglej si celoten članek

Prah po objavi ruskega dirkača Nikite Mazepina, ki bo v prihodnji sezoni formule 1 dirkal za moštvo Haas F1 team, se še vedno ni polegel. Z objavo spornega posnetka na družbenih omrežjih je razjezil bodoče delodajalce, ki so mu izrekli resno opozorilo.

Rus je na svojem instagramu objavil video s seksistično vsebino, posnetek naj bi nastal med vožnjo z avtomobilom. Posnetek je nemudoma izbrisal in se kasneje zanj tudi opravičil, kar pa ni pomirilo razburjenja.

Hvala, nasvidenje! Mercedes "odpikal" Russlla

Na spletni strani Change.org je v teku peticija, s katero uporabniki na Mednarodno avtomobilistično zvezo (Fia) pritiskajo, naj Mazepinu odvzame dirkaški sedež v F1. Do nastanka tega prispevka je peticijo podpisalo že več kot 27.400 ljudi.

Pri Haasu so dejanje 21-letnega dirkača ostro obsodili in dodali, da dogodka javno ne bodo več komentirali. Kljub temu je dan kasneje o tej temi spregovoril šef moštva Guenther Steiner.

"Povedali smo, da se bomo s tem ukvarjali za zaprtimi vrati, vendar tega ne bomo kar tako pometli pod preprogo. Moral se bo izboljšati. Ne bi rad komentiral naših odločitev. Vemo, kaj delamo. Zelo smo razočarani nad tem, kar se je zgodilo. To je tema, ki jo jemljemo zelo resno, podrobnosti pa ne bi razkrival," je dejal.

Nikita Mazepin je sin ruskega poslovneža Dmitrija Mazepina, čigar premoženje se ocenjuje na več kot sedem milijard ameriških dolarjev.

Težave v raju Russell načel ugled Hamiltonu, razkrinkal Bottasa

Odzvala se je tudi Fia. "Podpiramo odziv ekipe Haas F1 Team na neprimerno dejanje dirkača Nikite Mazepina. Mazepin se je javno opravičil za napako, zadevo pa bodo reševali znotraj ekipe. Etična načela ter raznolika in vključujoča kultura našega športa so v samem vrhu seznama prioritet Fie in formule 1," so zapisali.

Dekle na spornem posnetku naj bi bila manekenka Andrea D’Ival, ki je dirkaču stopila v bran. "Prisežem, da je Nikita dober človek. Nikoli me ne bi namerno prizadel ali ponižal," je sporočila.

Objavo ruskega dirkača si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:44 12. December 2020.

    Kakšna dvoličnost! Torej lahko tudi kakšnega črnca nekdo nekam pošlje, se drugi dan opraviči in je potem vse dobro. Niti …

  • 11:56 12. December 2020.

    Kaj je takega? Neki otroci v autu..

  • 15:05 11. December 2020.

    Denar odpira vsa vrata in takšno obnašanje ni nič nenavadnega,le v javnost redko pride....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.