Kalvarija svetovnega pokala v alpskem smučanju se nadaljuje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Alpske smučarke ostale tudi brez sobotnega superveleslaloma.
Oglej si celoten članek

Vreme znova kroji usodo svetovnega pokala v alpskem smučanju. Italijanska smučarska zveza, gostiteljica tekmovanja, je namreč sporočila, da so alpske smučarke zaradi slabega vremena ostale tudi brez sobotnega superveleslaloma v Val di Fassi.

Organizatorji so bili prisiljeni odpovedati še eno tekmo svetovnega pokala, potem ko je v zadnjih urah zapadlo preveč snega in ga niso mogli odstraniti s proge.

Italijanska zveza v istem sporočilu za javnost dodaja, da si organizatorji kljub temu prizadevajo omogočiti izvedbo vsaj drugega predvidenega superveleslaloma v nedeljo, prav tako z začetkom ob 11. uri.

V superveleslalomskem seštevku sicer po šestih izmed načrtovanih desetih tekem vodi Lara Gut Behrami, a ima vsega pet točk prednosti pred Cornelio Hütter in 34 pred Federico Brignone. Edina slovenska predstavnica Ilka Štuhec je v letošnji sezoni osvojila 16 točk in zaseda 40. mesto.

Val di Fassa je sicer eno izmed zadnjih prizorišč letošnje svetovnega pokala. Od tu se bo ženska smučarska karavana preselila še v Kvitfjell, kjer jo naslednji vikend čakata preizkušnji v superveleslalomu in smuku, pred zaključkom svetovnega pokala v Saalbachu (16.-24. 3.) pa dekleta čakata veleslalom in slalom v Areju.

V soboto bo tako na delu le moški del svetovnega pokala, saj je ob 19.00 na sporedu moški veleslalom v ameriškem Palisades Tahou. Tretji veleslalomist sezone Žan Kranjec se bo s starta pognal s startno številko 3.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:34 24. Februar 2024.

    sssss

  • 11:58 24. Februar 2024.

    Letos je bolj slabo z našimi,zato je bolj da čiprej končajo

  • 09:56 24. Februar 2024.

    vcasih so smucal kokr je blo. pac se hitrost zmanjsa. to je bil car smucanja

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.