Kalvarija se nadaljuje ...

Foto: Epa
Foto: Epa
Smučarke ostale tudi brez tekem v Garmischu, smučarji brez Chamonixa.
Oglej si celoten članek

Mednarodna smučarska zveza je potrdila, da konec tedna v nemškem Garmisch-Partenkirchnu ne bo tekem svetovnega pokala. Nesrečno sezono svetovnega pokala 2023/24 tako še naprej zaznamujejo številne odpovedi in hude poškodbe.

Razlog za tokratno odpoved, tekem ne bodo nadomeščali, saj do konca sezone preprosto ni časa, je pomanjkanje snega v tem bavarskem zimsko-športnem središču. V Garmischu sta bila načrtovana smuk in superveleslalom.

Ilka Štuhec, ki še išče pravo formo, je tako ostala brez tekme na prizorišču, ki ji v preteklosti ni nikoli preveč odgovarjalo. Na lanskem smuku v Garmischu je bila šele 27., tudi v svojih najboljših letih pa se na tem nemškem prizorišču ni nikoli povzpela na stopničke, temveč je njen najboljši rezultat peto mesto.

Štuhčeva, 14. smukačica po petih postajah sezone, bo tako na novo priložnost morala počakati do 17. februarja, ko bo na sporedu smuk v Crans Montani.

Moška karavana pa je že pred tem ostala brez obeh smukov v Chamonixu. Razlog je enak kot pri dekletih. Bo pa v Chamonixu v nedeljo predvidoma na sporedu moški slalom.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.